Какво предлага Xiaomi Smart Band 7

Фитнес гривните са най-евтиният начин да се сдобиете с умно фитнес носимо устройство, с което да проследявате някои здравни параметри, тренировки, а и да имате достъп до известията и часа на ръката си. Сред компаниите, които направиха този сегмент популярен е Xiaomi със серията си Mi Band/Smart Band. Едно от актуалните попълнения в нея е Smart Band 7, която беше известно време и при нас, а сега можем да споделим малко наблюдения, а и да ви запознаем с основните параметри и функционалности.

Може би най-значителното подобрение в този модел, спрямо предходния (Xiaomi Mi Smart Band 6), е по-големият дисплей с по-висока резолюция – 1.62“ (490 х 192 пиксела, 326 ppi) спрямо 1.56“ (152 х 486 пиксела). Така получавате по-обширна площ (с 25%) за съдържанието, включително и по-интересни циферблатове. Заложено е на прецизен 6-осов сензор и PPG за сърдечния ритъм. Включен е и нискоенергиен 3-осов акселерометър и жироскоп.

Свързването със смартфона ви става чрез приложението Mi Fitness/Xiaomi Wear и е доста лесно, като само трябва да създадете профил и да следвате необходимите стъпки. Самото приложения показва повече детайли от тренировките ви и допълнителна информация за гривната. Връзката е през Bluetooth 5.2 BLE.

Иначе дизайнът остава познат – елипсовиден дисплей със силиконова каишка и поставени отзад сензори. Зареждането отново е чрез специален адаптер, който е в комплекта. За съжаление липсва безжично зареждане. Гривната има 5АТМ сертификация за водоустойчивост при потапяне на дълбочина до 50 метра – полезна опция, тъй като така можете да плувате с нея или да тренирате и в дъжд.

Добавен е режим Always on Display за постоянно активен екран, което обаче изхабява по-бързо батерията. Моделът поддържа над 100 различни циферблата, включително динамични, които се инсталират през приложението Mi Fitness/Xiaomi Wear. Екранът е с добри нива на яркост и картината е отчетлива. Има опция за активиране на екрана при повдигане на ръката и автоматична яркост.

Друга новост е автоматичното засичане на нивото на кислород в кръвта SpO2, като досега то се измерваше ръчно. По този начин ще получавате известие ако новото падне под 90%. Гривната измерва също така качеството на съня, стрес и пулс в реално време с по-отчетливи графики. Налични са и упражнения за дишане, които намаляват нивата на стрес.

По отношение на тренировките получавате опция за проследяване на над 110 разновидности и с автоматично засичане на някои от тях. Можете да проследявате и данни при плуване, като гривната различава между четири различни стила. Други интересни и полезни функционалности разбира се са получаванията на известия от свързания телефон, включително за входящо обаждане с опция за затваряне. Има още информация за времето, напомняния за ставане, тих режим, режим не безпокой и т.н.

При нормално натоварване би трябвало да получите до 14 дни издръжливост с един заряд на батерията, а при по-значително, до 9 дни. В това отношение гривната се справя доста добре и е в тон с очакването за този клас устройства.

Xiaomi Smart Band 7 е с цена от малко под 100 лв. и е сред добрите предложения от този тип при прилична цена, възможности и функционалности. Определено ни допада по-големия екран, при запазване на познатия дизайн. Получавате надеждно устройство за проследяване на множество видове тренировки и здравни показатели. Това включва автоматично измерване на нивото на кислород в кръвта, пулс в реално време, качество на съня и стрес. Имате и много опции за персонализиране на циферблата на дисплея.

One thought on “Какво предлага Xiaomi Smart Band 7

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *