Disney празнува 100-годишнината си с клип показан по време на Super Bowl

The Walt Disney Company отбелязва своята 100-годишнина на 16 октомври 2023 г. и през цялата година ще празнува, като изразява признателност към всички фенове и творци със специално видео. То дебютира на 57-ото издание на Super Bowl.

Специалното видео за Disney100 включва сцени от емблематични филми, сериали, представления и тематични паркове на Disney и показва фенове и вдъхновяващи цитати от Уолт Дисни, свързани със споделените спомени и носталгията.

На 17 февруари, петък, по кината тръгва най-новият филм на Marvel Studios „Ант-мен и Осата: Квантомания“. След това, на 18 февруари, е световната премиера на изложбата Disney100: The Exhibition в The Franklin Institute във Филаделфия. Експозицията е разположена в 10 галерии на 4500 кв. м. площ, където историите на Disney ще оживеят чрез иновативни и завладяващи технологии. Архивът на Walt Disney (The Walt Disney Archives) представя повече от 250 от своите „перли в короната“ – рядко виждани оригинални произведения на изкуството и артефакти, костюми, декори и реквизити, атракциони от тематичните паркове и много други. Изложбата ще има няколко спирки в Съединените щати и из Европа.

До края на годината публиката по света ще може да се гледа на кино премиери от Disney, Pixar, Marvel Studios, Lucasfilm и други. От „Малката русалка“ и „Пазители на галактиката vol. 3“, чиято премиера е през май, до „Стихии“, „Индиана Джоунс и реликвата на съдбата“, „Капитан Марвел 2” и „Привидения в замъка“, които излизат това лято – на големия екран ще оживеят както обичани от всички герои, така и нови истории.

Парковете на Disney осъществяват дейности посветени на 100-годишнината. На 27 януари Disneyland Resort представи новия атракцион Mickey & Minnie’s Runaway Railway, два нови вечерни спектакъла – „Свят от цвят – едно“ („World of Color – One“) в Disney California Adventure и „Чудни пътешествия“ („Wondrous Journeys“) в Disneyland park, както и изцяло нови лимитирани тематични забавления, храни, напитки и продукти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *