Проучване на Huawei: 91% от двойките искат нетрадиционно прекарване на Свети Валентин

Днес много хора празнуват или празникът на любовта (Свети Валентин) или този на виното (Трифон Зарезан). По случай първия от тях Huawei, споделя интересни данни от проучване, които сочат, че все повече двойки търсят по-нетрадиционни споделени активности.

Новото проучване на Huawei, което обхваща над 2500 души, показва, че традициите на този празник продължават да се променят. Почти 2/3 от запитаните, или 64%, се припознават в твърдението, че са „отегчени от традиционните срещи и търсят по-вълнуващи преживявания“ със своя партньор или човека, с когото излизат. Тенденцията е особено засилена при по-младите хора, където 71% от участниците на възраст 26-35 години заявяват, че традиционните срещи са им омръзнали.

Запитани как си представят идеалната среща, 69% от участниците в проучването споделят, че предпочитат споделено прживяване пред традиционната среща, като например някаква активност на открито, уъркшоп за ново умение, или нещо друго, което могат да правят заедно. Над 2/3, 67%, споделят, че вече са изпробвали по-креативни активности, като курс по готварство, ‘escape room”, театър, или посещение в тематичен парк. Близо ¾, 73% споделят, че са пробвали спортни активности за среща с партньор, например да се разходят заедно в планина, да посетят фитнес, и дори да се пробват в скално катерене.

Промяната в начините за запознанство се дължи на желанието на двойките и партньорите да създадат трайни спомени чрез споделени и нови преживявания, които мнозина вярват, че ще ги сближат. Девет от 10 анкетирани (88%) казват, че са съгласни, че споделените моменти ги сближават с партньора им, а 76% споделят, че биха предпочели среща, на която могат да научат или изживеят нещо ново.

В бъдеще по-голямата част от двойките (91%) планират по-активни срещи и креативни споделени преживявания с партньорите си. Това важи както за онези, които вече са опитали това и искат да осъществят повече такива през следващите 12 месеца, така и за тези, които все още не са се отклонили от по-традиционните запознанства и срещи.

Осем от десет (84%) анкетирани споделят, че планират да опитат нови дейности през следващите 12 месеца. По-конкретно, пътуванията са за предпочитане при 77%, започването на ново хоби е популярно сред половината от двойките, а фотографията е най-добрият избор при 42%. Спортът е третият най-популярен избор, като над една трета (36%) планират да спортуват заедно през 2023 г.

Въпреки това, двойките може да имат проблеми в избора си кои дейности да извършват заедно. Повечето жени предпочитат да пътуват – 81% (73% от мъжете), докато мъжете са по-запалени по спорта – 43% срещу 29% от жените. За щастие, фотографията като ново хоби, е предпочитано при 42% от анкетираните жени и 41% от мъжете – което означава, че с каквото и да се заемат двойките, те със сигурност ще споделят любовта си към фотографията.

От компанията разбира се имат технологични предложения, с които да проследят взаимните си дейности. Сред тях са смартфон флагманът Mate 50 Pro, часовникът Watch GT 3 Pro и слушалките FreeBuds Pro 2 или FreeBuds 5i.

Huawei провежда и локална ицициатива за споделяне на снимки на любимите ви хора, животни, предмети, преживавания и изобщо всичко, което е породило любов у вас, като споделите снимката в своя Facebook или Instagram профил с хаштаг #SpreadTheLoveForMate50.

Това ви дава шанс да спечелите уникалната версия с кожен оранжев гръб, Kunlun стъкло на дисплея, и 512GB памет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *