Samsung планира да използва изцяло рециклирана пластмаса за смартфоните си

Samsung започна да залага на екосъобразни материали в смартфоните и домакинските си продукти от миналата година. През 2023 г. компанията влага дори повече подобни решения в серията Galaxy S23, а в бъдеще се планира достигането а използване на изцяло рециклирана пластмаса.

Това трябва да стане то 2050 г., като данните са на Yonhap News Agency, които цитират Парк Сунг-сун, изпълнителен вицепрезидент на екипа за разработки на Samsung MX. Освен това се планира до 2025 г. в опаковките на смартфоните да не се използва пластмаса.

Това се очаква да има позитивен ефект в намаляването на генерираните отпадъци, тъй като компанията има огромни продажби и съответно производство. Припомняме, че серията Galaxy S23 използва рециклирана пластмаса за 12 вътрешни компонента (6 при S22).

От Samsung очакват предприетите дейности да доведат до намаляването с 15 тона на изхвърлените рибарски мрежи в океаните до 2023 г. Работи се и с други компании за засилване на рециклирането на редки материали като злато и кобалт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *