За 17-та поредна година Samsung оглавява световния пазар на телевизори

Според агенцията за пазарни проучвания Omdia, през 2022 г. Samsung отново застава начело на световния пазар на телевизори, като това е 17‐та поредна година, през която компанията е на първо място в телевизионната индустрия.

През 2022 г. Samsung постигна продажбата на 9,65 милиона броя QLED и Neo QLED телевизори. По този начин, кумулативните продажби достигнат 35 милиона броя от старта им през 2017 г. През 2022 г. Samsung доминира и в пазарния сегмент на ултраголемите телевизори, с пазарен дял от 36,1% и 42,9% при телевизори над 75 инча и 80 инча съответно. За пазара на премиум телевизори на цени над 2500 долара, Samsung запазва най‐големия пазарен дял по приходи ‐ 48,6%.

Samsung продължава да разширява границите на качеството на картината и иновациите, като представи продукти с най‐новите технологии. През 2017 г. Samsung въведе термина “екран от следващо поколение”, като представи първия QLED телевизор, който използва технологията на квантовите точки. Тази технология за първи път постига 100‐процентов обем на цветовете. През 2018 г. компанията пусна на пазара революционния QLED 8K, следван от Neo QLED с квантов мини светодиод и самоосветяващия се MICRO LED през 2021 г. Тази колекция от революционни технологии задава нови стандарти и критерии за качество на телевизионната картина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *