Дебют на Xiaomi Buds 4 Pro, Watch S1 Pro и Electric Scooter 4 Ultra

В рамките на Световния мобилен конгрес в Барселона, Xiaomi представя в международен план редица нови продукти. Освен серията смартфони Xiaomi 13, компанията анонсира няколко AIoT продукти, а именно слушалките Buds 4 Pro, смарт часовника Watch S1 Pro, и електрическата тротинетка Scooter 4 Ultra. Сега ще се спрем накратко на всяко от новите попълнения. Първи у нас, ще се появи часовникът при цена 599 лв.

Xiaomi Buds 4 Pro

Това са най-новите изцяло безжични слушалки (TWS) на компанията, като те ще допаднат на тези от вас, които обичат качествения звук. За целта е заложено на LDAC технологията на Sony за пренос на звук с битрейт до 990kbps и дълбочина 32-bit, като има поддръжка за Hi-Res звук.

Buds 4 Pro предлагат също така ефективна технология за активно шумопотискане, при мощност до 48dB, като така ще можете да се изолирате от околните шумове. Има също така Dimensional звукова функционалност, която засича движението на главата и настройва звука според това. С един заряд на батериите получавате до 9 часа плейбек и до 38 часа с вградената в кейса за зареждане батерия. Поддържа се безжично зареждане за по-голямо удобство.

Моделът поддържа едновременно свързване с две устройства. Дизайнът също е интересен, като е използвана концепция наречена космическа капсула (space capsule) за кейса и се разчита на магнити за придържане на слушалките. Накрайниците са от мек LSR материал, който позволява стабилното им фиксиране. Има и технология Intelligent Fit Monitoring, която проверява дали се постига оптимален ефект на пасване. Слушалките са налични в златист и черен цвят.

За първи път Xiaomi предлага и специализирано приложение за управление на Buds 4 Pro. Там са налични всички настройки, от които бихте имали нужда.

Xiaomi Watch S1 Pro

Xiaomi вече има добър опит и при умните часовници със серията Watch S1, а сега компанията добавя към нея още един модел – Watch S1 Pro. той залага на 1.47” AMOLED дисплей и има въртяща се коронка за навигация. Освен това екранът е защитен с издръжливо на издраскване стъкло от сапфирен кристал. Моделът се предлага в два варианта, сребрист с кожена каишка и черен със силиконова.

Часовникът дава избор между над 100 циферблата, а каишките могат да бъдат сменяни, за допълнително персонализиране. От компанията споделят, че са намалили лага при синхронизация със свързания смартфон, което е добре за потребителите. Има и функционалност за бързо сдвояване със смартфоните Xiaomi.

Watch S1 Pro може да проследява в реално време над 100 вида тренировки, включително има и 10 програми за тичане. Той също така разполага с възможности за следене на разнообразни здравни параметри, като изгорени калории, интензитет на тренировка, следене на съня, сърдечен пулс и нива на кислород в кръвта.

С един заряд на батерията можете да разчитате на до 14 дни издръжливост, а има и бързо зареждане, което дава 2 дни заряд за 10 минутно зареждане. Сред останалите параметри са още високоговорител, технология с изкуствен интелект за шумопотискане, която помага при разговорите, а освен това пълното зареждане отнема 85 минути. Цената на модела е 599 лв.

Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra

Това е първата електрическа тротинетка на компанията с двойно окачване, а това означава, че и возенето с нея ще е по-гладко и приятно. Моделът е с по-високо шаси за подобрена стабилност и видимост при каране, дори на по-неравен терен. За да се намали опасността от спукване на гуми, Electric Scooter 4 Ultra е оборудван с по-големи гуми, издръжливи на пробив и с технология за самолекуване. става дума за 10-инчовите гуми Xiaomi DuraGel Tires.

Максималната скорост на модел е до 25 км/ч и има възможност за изкачване на наклон с до 25% по-лесно. Заложено е на мотор с максимална мощност 940W, а с един заряд на батерията се достигат до 70 километра пробег. Добавен е нов режим S+, който ускорява по-бързо. Корпусът на тротинетката е здрав и от издръжлив на корозията Алуминий. Electric Scooter може да превозва до 120 кг. размерът на платформата е 880 см², а ръкохватката 490 мм. Налична е и сертификация IP55.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *