Lenovo представя широко портфолио от продукти в рамките на Мобилния конгрес в Барселона

Днес в рамките на Мобилния конгрес в Барселона, Lenovo представи най-новите си компютърни решения. Лаптопите ThinkPad Z13 и Z16 второ поколение, редизайн на четвърто поколение ThinkPad X13 и X13 Yoga с по-тясна рамка, нови цветове, материали и функции. Портфолиото на ThinkPad за 2023 г. е завършено с четвърто поколение лаптопи ThinkPad T14s, T14 и второ поколение T16, заедно с четвъртото поколение ThinkPad L13, L13 Yoga, L14 и L15.

Пето поколение ThinkPad E14 идват с нови дисплеи 16:10 или нов 16-инчов форм фактор в ThinkPad E16. ThinkPad Professional Sleeve е наличен в 13-инчови и 14-инчови размери за поддръжка на широк избор от лаптопи. Мониторът ThinkCentre Tiny-in-One Gen 5 предлага подобрени аудио-визуални възможности и редизайн. Не на последно мястоидва IdeaPad Duet 3i с Windows 11, който бързо се променя от лаптоп в таблет и обратно; при екосистемата ChromeOS е включен най-новия IdeaPad Slim 3 Chromebook.

Представените днес продукти могат да бъдат налични и като част от модела Lenovo TruScale Device as a Service (DaaS), който предлага на организациите широка гама от решения за дигитално работно място, гъвкави опции за плащане и възможност за лесно мащабиране на ИТ в съответствие с техния развиващ се бизнес потребности. Lenovo Premier Support Plus пък е нов набор от услуги за поддръжка, ориентиран към човека, който предоставя на потребителите безпроблемно изживяване и директен достъп до най-добрите техници на Lenovo. Premier Support Plus също използва AI Insights, захранван от Lenovo Device Intelligence.

Портфолиото на ThinkPad

Lenovo остава фокусирана върху инвестирането в по-устойчива глобална верига на доставки чрез увеличаване на използването на устойчиви авиационни горива и биогорива за корабоплаване, инсталиране на възобновяема енергия в своите фабрики и възприемане на най-съвременните енергийно ефективни производствени процеси, за да помогне за намаляване на въглеродните емисии.

Компанията също насърчава своите потребители да постигат собствените си цели за устойчивост чрез предоставяне на услуги като CO2 Offset Service, която вече е компенсирала повече от 1 милион метрични тона въглероден диоксид от покупките им на Think PC и Asset Recovery Service, която помага клиенти с техния излязъл от употреба технологичен хардуер за последните 15 години.

След пускането на обновени лаптопи ThinkPad X1 през декември 2022 г., останалата част от портфолиото на ThinkPad представя актуализирани и нови модели, които допълнително подобряват едно от най-изчерпателните налични портфолиа от лаптопи.

Увеличеното използване на повече рециклирани материали и PCC в избрани компоненти е в съответствие с продължаващия фокус на Lenovo в кръгова икономика, която помага на визията на компанията за постигане на нулеви нетни емисии до 2050 г., наскоро потвърдена от инициативата Science Based Targets (SBTi).

В допълнение, новото приложение Lenovo Commercial Vantage, обявено през декември 2022 г., също ще се появи в новите ThinkPad серия Z, серия X13, серия T и серия L. Commercial Vantage има за цел да насочват и насърчават потребителите да активират определени настройки, които са предназначени да помогнат за намаляване на консумацията на енергия или да удължат живота на компонентите.

ThinkPad създава иновации в дизайна, производителността и потребителското изживяване
„Облечени“ в нов дизайн, ThinkPad Z13 Gen 2 и ThinkPad Z16 Gen 2 се захранват от най-новите процесори от серия AMD Ryzen 7000 с графика AMD Radeon серия 700M, Windows 11 и могат да бъдат конфигурирани с до 64 GB двуканална памет и до 2TB PCIe SSD, за да помогне на потребителите да се справят с най-взискателните задачи.

ThinkPad Z13 Gen 2 разкрива опционален нов материал, подсилен с естествени влакна, свързан към горния капак от 75% рециклиран алуминий. Този тънък материал от ленени влакна е направен от 100% селскостопански бипродукт, събран след прибиране на ленено семе, който иначе би бил изхвърлен като отпадък. Освен това са налични ултра-тесни рамки, Wi-Fi 6E, комуникационна лента с FHD камера и микрофони с поддръжка на Dolby Voice.

Преработените ThinkPad X13 Gen 4 и ThinkPad X13 Yoga Gen 4 са с по-елегантни тесни рамки, увеличаващи съотношението екран-тяло. Високоговорителите Dolby Audio вече са обърнати към потребителя, като има и опционална 5-мегапикселова инфрачервена камера. X13 Gen 4 може да бъде конфигуриран с нов 13,3-инчов 2,8K OLED дисплей, който е с Dolby Vision и включва Eyesafe Certified Natural Low Blue Light технология за намаляване на напрежението на очите.

ThinkPad X13 Gen 4 и X13 Yoga Gen 4 могат да бъдат конфигурирани с до Windows 11 Pro и да се захранват от най-новото 13-то поколение процесори Intel Core с Intel vPro и интегрирана Intel Iris Xe графика. X13 Gen 4 може алтернативно да бъде конфигуриран с най-новите процесори от серия AMD Ryzen 7000 с графика AMD Radeon серия 700M.

Серията ThinkPad T представи повече от двадесет поколения от първоначалното си създаване през май 2000 г., като всяко издание се фокусира върху подобрения в дизайна, производителността и продуктивността. Най-новото поколение продължава да разширява обхвата с постепенни подобрения и възприема по-устойчиви материали, споменати по-горе. Нова опционална 5MP камера с инфрачервена връзка може да подобри изживяването на потребителите, тъй като хибридната работа увеличава нуждата от видеоконференции. Налични са повече опции за дисплей със слаба синя светлина, за да предпазят от напрежение на очите, включително опция за 2,8k OLED панел, която вече е налична на T14 Gen 4 и T16 Gen 2, както и T14s Gen 4.

ThinkPad L13 Gen 4 и L13 Yoga Gen 4 също включват опция за дисплей със слаба синя светлина, която е с ниска мощност, за да помогне за увеличаване на ефективността на батерията. Най-новата L-серия, включително L14 Gen 4 и L15 Gen 4, вече може да бъде опционална с до 2TB SSD памет, два пъти повече от капацитета на предишното поколение.

L13 Yoga Gen 4

Серията ThinkPad Е

ThinkPad E14 Gen 5 и 16-инчовия ThinkPad E16 в серията E включват дисплеи със съотношение на страните 16:10 с увеличени съотношения екран към тяло над 90%, а с новата клавиатура и по-голям 115-милиметров тъчпад дизайн потребителите могат да имат по-удобно и продуктивно изживяване.

Предлагат се с до Windows 11 Pro и най-новото 13-то поколение процесори Intel Core или най-новите процесори от серия AMD Ryzen 7000 с AMD Radeon 610 графика, по-леките лаптопи могат да бъдат конфигурирани с опции за памет до 40GB, двойно SSD съхранение, предлагащо до 2TB и безжична връзка чрез опционален Wi-Fi 6E за стабилна високоскоростна безжична връзка. Освен това опциите за батерии 47Whr или 57Whr правят ThinkPad E14 Gen и E16 по-подходящи от всякога за мобилност и хибридни работни пространства.

ThinkCentre TIO Gen 5 монитор (22” & 24”)

Tiny-in-One (TIO) традиционно предоставя модулност, позволяваща безкабелна връзка с различни малки компютри и възможност за изключване на компоненти, когато е необходимо, така че мониторът и компютърът могат да се обновяват отделно. Най-новото поколение са достъпни в два размера, 21,5-инчов и 23,8-инчов. ThinkCentre Tiny-in-One Gen 5 Monitor предлага подобрено VoIP аудио/визуално изживяване чрез 1080p уеб камера, микрофон и два високоговорителя, обърнати към потребителя.

Продуктовата линия ThinkCentre TIO разполага със задно отделение с вграден конекторен порт 3-в-1, където настолният модул Tiny може да се поставя и изважда, като се прикрепя към монитора без да е необходим кабел. Налични са още заден HDMI порт, както и DisplayPort.

IdeaPad Duet 3i

IdeaPad Duet 3i е лек, тънък при 8,9 мм и се трансформира между лаптоп, таблет и режим на писалка. С възможността за отделяне на екрана от клавиатурата, потребителите могат удобно да работят в по-малки пространства, като използват опцията за сензорен екран.

Може би най-впечатляващата характеристика на този малко по-голям 11,5-инчов модел е 2K сензорен дисплей със 100% sRGB, който осигурява жива цветова гама и яркост от 400 нита, така че потребителите да могат да се насладят на превъзходно изживяване при гледане и разнообразие от различни настройки.

В допълнение, опционалната писалка Stylus предоставя по-плавна работа и възможност за бързо водене на бележки по време на срещи или уроци. Захранвани от най-новия процесор на Intel и поддържани от Wi-Fi 6 и до 8,5 часа живот на батерията с Rapid Charge Boost, позволяващ 2 допълнителни часа употреба от кратко 15-минутно зареждане.

IdeaPad Slim 3 Chromebook (14”, 8)

Следващото поколение IdeaPad Slim 3 Chromebook с процесор MediaTek Kompanio 500 Series идва с 14-инчов FHD IPS сензорен екран, като е тънък и лек, тежи 1,3 кг и предлага издръжлива батерия, стигаща за до 13,5 часа и Wi-Fi 6 свързаност. Сравнен с предишните поколения, този Chromebook от 3-та серия е пълен с набор от подобрени функции, които надхвърлят по-ярките 100% sRGB екранни опции. С предни високоговорители, настроени от Waves MaxxAudio, пълнофункционален Type-C порт, опция за FHD уеб камера с физически затвор и специален клавиш за заглушаване, той е готов да поеме работа, игра, учене и още много.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *