Xiaomi има безжични AR очила

Тази година Xiaomi представя много нови продукти по време на Мобилния конгрес в Барселона. Освен смартфоните и AIoT устройства, компянията обяви и най-новото си концептуално технологично постижение – Xiaomi Wireless AR Smart Glass Discovery Edition.

Става дума за безжични очила с добавена реалност, които използват разпределено изчисление, предлагайки адаптивен дисплей на ниво ретина, който се настройва към осветената среда. С подобрена свързаност със смартфон, готов за Snapdragon Spaces, той позволява иновативно проследяване на ръцете от следващо ниво, поддържа широк набор от приложения за по-големи дисплеи и предлага усъвършенствани иновации в съвместимостта на различни устройства.

Този продукт е проектиран с тегло 126 грама и е базиран на платформа Snapdragon XR2 Gen 1, като използва собствената комуникационна връзка с ниска латентност. Заложено е също така на магнезиево-литиева сплав, части от въглеродни влакна и самостоятелно разработена силициево-кислородна анодна батерия.

Чрез анализиране на десетки хиляди проби от данни за проследяване на главата, очилата са калибрирани с прецизност, като се вземат предвид детайли като център на тежестта, разстояние между краката, ъгъл, опора за носа и други фактори, които допринасят за превъзходно изживяване.

Xiaomi Wireless AR Glasses са сред първите в индустрията, които постигат дисплей на ниво “ретина”. Както при концепциите за дисплеи от висок клас, съществува праг на качеството на „критична стойност“ за AR очила. Когато ъгловата разделителна способност или PPD (пиксела на градус) достигне 60, човешкото око не може да различи детайлността. PPD на Xiaomi Wireless AR Glasses е 58, което е водещото в индустрията и най-близко до постигане на тази спецификация за качество.

Дизайнът на оптичния модул на интелигентните очила минимизира загубата на светлина и създава ясни и ярки изображения с яркост до окото до 1200 нита, осигурявайки солидна основа за AR приложения.

Xiaomi Wireless AR Glass разполагат и с иновативно самостоятелно проучено взаимодействие с микро жестове, което позволява високо прецизно взаимодействие с ясни жестове с една ръка.

Устройството поддържа различни приложения с голям екран, достъпни в цялата екосистема, активирани от възможността за поточно предаване на приложения на Mi Share. Популярни приложения като TikTok и YouTube могат да оптимизират използването на площта на дисплея на очилата, като по същество ги превръщат в преносим голям екран.

Xiaomi Wireless AR Smart Glasses Discovery Edition изисква сдвояване с Xiaomi 13 или друго устройство, готово за Snapdragon Spaces.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *