realme GT3 се зарежда при впечатляващите 240W

Няколко седмици след премиерата на realme GT Neo5 в Китай, вчера компанията представи и международния му вариант – realme GT3. Това е и първият смартфон, който поддържа мощност на зареждане до 240W, което позволява пълното зареждане на батерията му с капацитет 4600 mAh за едва 9 минути и 30 секунди, което е доста впечатляващо.

Моделът е със стартова цена 650 долара за базовата памет конфигурация от 8GB RAM + 128GB памет за файлове, а максималната вариация е до 16GB + 1TB. Заложено е на миналогодишния флагмански чип Snapdragon 8+ Gen 1, като това е и най-евтиният телефон с него досега.

Моделът използва три зарядни чипа с мощност 100W за постигане на 98.5% ефективност при зареждане. Има двоен GaN адаптер и съответстващ 12A USB кабел. Това е и най-високата мощност постижима през стандарта USB-C.

За постигане на заряд от 20% са необходими 80 секунди, а за 50%, четири минути. Системата е тествана за сигурност от TÜV Rheinland, а за охлаждане се разчита на огромна изпарителна камера (6580mm²). Заложено е и на смарт система за избор на режим на зареждане – пътуване, сън и в колата. От компанията гарантират, че батерията ще запази 80% от капацитета си след 1600 цикъла на зареждане.

Друг уникален елемент е светлинната система Pulse Interface, която е до секцията с основната камера и може да бъде персонализирана с различни цветове. Тя може да е показател за известия, обаждания, но и други функционалности, включително статус на батерията и зареждане.

realme GT3 използва 10-битов AMOLED панел с диагонал 6.74 инча, честота на опресняване 144Hz и резолюция 1240 x 2772 пиксела. Основната камера включва 50MP сензор с оптична стабилизация, 8MP с ултраширокоъгълен обектив и 2MP за макро кадри. За селфита е предвидена 16MP камера. Устройството ще се предлага в черен и бял цвят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *