ZTE създаде първия 3D AI таблет – nubia Pad 3D

ZTE, в партньорство с компанията Leia, представи първия в света 3D таблет с технологии с изкуствен интелект – nubia Pad 3D. Моделът предлага 3D картина без необходимост от специализирани очила.

За целта е заложено на 3D lightfield технология с изкуствен интелект, неврална мрежа и алгоритми за дългоко обучение. Всичко това позволява превръщането на стандартно 2D съдържание в 3D, включително игри, филми и т.н. Освен това таблетът може и да заснема в 3D са двойната си 16MP основна камера и двойна 8MP предна за 3D видео разговори.

nubia Pad 3D използва чипсет Snapdragon 888 в комбинация с памет за файлове тип UFS3.1 и LPDDR5 RAM. Екранът е IPS с диагонал 12.4 инча, резолюция 2.5K и честота на опресняване 120 херца. Освен това има симетрично разположени четири високоговорителя с Dolby съраунд, а батерията е с капацитет 9070mAh и бързо зареждане до 33 вата.

Успях да разгледам новия модел на Мобилния конгрес в Барселона, като 3D ефектът е осезаем, пробвах го при гейминг и филм. Таблетът очаквано е с по-голяма дебелина спрямо стандартните модели на пазара. Определено нишово устройство, но с работеща технология.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *