Аби Го (Xiaomi): Потребителите ще харесат новите ни продукти

Непосредствено преди началото на тазгодишното издание на Световния мобилен конгрес в Барселона Xiaomi представи в международен план серията смартфони Xiaomi 13. Двата флагмана в нея, Xiaomi 13 и 13 Pro, са и първите устройства в международен план, които включват технологии на Leica, като част от партньорството между двете компании.

Буквално след премиерата имах възможност да участвам и в групово интервю с представители на Xiaomi и Leica, включително Аби Го, ръководител на продуктовия маркетинг в Xiaomi, и Мариус Ешвайлер, вицепрезидент на мобилния бизнес на Leica. Сега споделям и някои от по-интересните акценти.

Започваме с въпрос за причината за по-високата цена, конкретно на Xiaomi 13 Pro спрямо 12 Pro при съответно 1300 евро и 1000 евро. Аби Го посочва, че въпреки поскъпването, новият модел е много конкурентен, като има различни фактори за повишаване на цената. Според нея трите причини за избор на устройството са, на първо място камерата, която е създадена в партньорство с Leica, след това е страхотният дизайн, а и хардуерното и софтуерно изживяване.

Попитахме Аби Го дали се очакват по-големи продажби, като тя сподели, че от компанията са убедени, че потребителите ще харесат продуктите. Иначе като конкретни аспекти, по които новата серия се отличава от конкурентите са страхотните софтуер и хардуер. Също така беше потвърдено, че партньорството с Leica е дългосрочно, което подсказва, че ще видим технологиите на германската компания и в бъдещи линии.

Интересно беше да научим, че Xiaomi 13 Pro е „много успешен продукт“ в Китай. По отношение на камерите като цяло, според представителите на Leica, засега лимитът е вграждането на 1“ сензор (като в Xiaomi 13 Pro), но вече има и разработки в бъдещи подобрения. Все пак пълноформатните сензори например са много по скъпи и това също е възпиращ фактор.

Любопитно е и защо премиерите на сериите се случват първо в Китай и след това в световен мащаб. Като причина се посочват по-бавните процеси на сертификация, но се работи към подобряване в тази насока. Завършваме с това, че от Xiaomi споделят за подготвяни множество иновации при мобилните камери.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *