Anura може да измери кръвното ви налягане чрез селфи

По време на тазгодишното издание на Световния мобилен конгрес в Барселона видяхме доста интересни нови технологии и решения. Сред тях е и системата Anura на NuraLogix.

Използвайки мобилно или десктоп устройство тя прави анализ на лицето и предоставя 30 здравословни параметри. Така външни решения за здравеопазване, застрахователи, мобилни оператори и др., могат да дават добавена стойност на потребителите си.

Anura използва технология наречена Transdermal Optical Imaging, която автоматично засича лицето на човек и определя ключови региони, анализирайки движението на кръвта и чрез Изкуствен интелект вади ключови данни.

След това резултатите са показват нагледно и включват сърдечен пулс, дишане, както и кръвно налягане. Има освен това оценка на здравословния риск по отношение на разпространени хронични състояния, включително диабет тип 2, сърдечносъдови заболявания, ментално здраве и др.

Всичко това е на база на данни от над 40 000 пациенти, като се използва предикативен модел. Определено интересно решение, което обаче не е насочено към крайните потребители, а по-скоро към организации, които биха го приложили за служители или клиенти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *