Това е победителят във фото конкурса на Huawei за месеца на любовта

Фотографският конкурс „Снимай и сподели любимите си неща в месеца на любовта“ събра над 1000 участия във Facebook и Instagram с хаштаг #SpreadTheLoveForMate50Pro и вече има своя победител. Той се казва Кристиян Петров, а печелившата му снимка е направена с Huawei P40 Pro.

„Просто заснемете това, което обичате“ бе условието на февруарския конкурс, а според тагнатите кадри най-вдъхновяващи, или може би най-лесни за публично споделяне, се оказват домашните любимци. Децата също са популярни сред кадрите, като има и много цветя и пейзажи.

Обявените критерии за оценка включваха художествена стойност, качество и уникалност на снимката, заснета с устройство на Huawei. Журито на конкурса се състоеше от Анди Мяу, Генерален мениджър на Huawei Consumer Business Group за България и Северна Македония, Дарина Иванова, Маркетинг Директор на Huawei Consumer Business Group за България и Северна Македония, и професионалният фотограф и любител на мобилната фотография Темелко Темелков.

Победителят

Кристиян Петров e фризьор по професия, и споделя: „Запален съм по това да уловя траекторията, да „видя“ снимката, преди да я направя, и техниката в този случай е едно от най-важните неща. Huawei се справя отлично с предизвикателствата на този тип снимки, каквато е и тази със скакалеца, с която също участвах“, споделя Кристиян. “И всичките ми снимки са обработени изцяло на телефона, не минават през компютър. За мен мобилната фотография трябва да е наистина мобилна.“

Зад кадъра, с който печели конкурса, също стои история на любовта. „За първи път правих такива снимки при раждането на дъщеря ми, за изписването й бяхме взели подобни балони. Сега пресъздадох този любим кадър специално за конкурса, вече с по-нов телефон, Huawei P40 Pro. Той остава много личен и същевременно много универсален и символичен, защото както и в нея, в мрака винаги има светлина“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *