Lenovo и Aston Martin създадоха мощните работни станции ThinkStation PX, P7 и P5

Lenovo обяви пускането на ThinkStation PX, P7 и P5, доставяйки ново трио от най-технологично напредналите настолни работни станции, създавани някога от компанията. Преработени, за да надхвърлят днешните най-екстремни, висококомпютърни натоварвания в различните индустрии, тези нови работни станции разполагат с най-новата процесорна технология от Intel, варираща до 120 ядра и поддръжка за професионални графични процесори NVIDIA RTX от висок клас.

В допълнение, новите работни станции могат да се похвалят с изцяло нов революционен дизайн на шасито и усъвършенствани термични елементи, както и BMC възможности за рационализирано дистанционно наблюдение на системата. От виртуална реалност, смесена реалност и виртуално производство, до машинно обучение, наука за данни, компютърно подпомагано инженерство (CAE), улавяне на реалността и AI, тези работни станции от следващо поколение отговарят на непрекъснато нарастващите изисквания за повече мощност, производителност и скорост в мащабируем и ориентиран към бъдещето нов свят на хибридна работа.

За да вдъхне живот на това трио от работни станции, Lenovo си партнира със своя клиент Aston Martin, известен производител на високопроизводителни автомобили и лидер на пазара на ултра луксозни превозни средства, за съвместно проектиране на новото шаси ThinkStation. В съответствие с дизайнерската философия на Aston Martin, сътрудничеството се стреми да отразява емблематичния червен дизайнерски език на Lenovo, да осигури възможно най-висока производителност и да даде възможност за подобрени нива на персонализиране. Дизайнерите от Lenovo и Aston Martin работиха съвместно, за да изработят машини с най-добра производителност, позволявайки на потребителите на работни станции да разширят всеки един етап от своите сложни работни процеси. За да направят това, екипите създадоха нов дизайн на шаси без инструменти, който позволява изключителна гъвкавост и подобрена ергономичност.

С фокус върху постигането на максимална производителност, 3D решетката на шасито е директно вдъхновена от емблематичния DBS grand tourer на Aston Martin, прилагайки дизайнерски идеи от високопроизводителния автомобилен сегмент към настолна работна станция. Преработените въздушни прегради и по-големите 3D шестостенни вентилационни отвори, заедно с патентованата триканална система за охлаждане на Lenovo, позволяват безпрепятствен въздушен поток – осигурявайки максимално всмукване на студен въздух и изпускане на горещ въздух. В резултат на това емблематичното шаси увеличава максимално производителността на процесорите, графичните процесори, паметта и съхранението. Освен това и трите нови работни станции могат да се похвалят с иновативен, модулен дизайн с дискове с преден достъп за лесно обслужване и гъвкавост при надграждане.

Lenovo ThinkStation PX

Най-високият клас, флагмански продукт за работни станции на Lenovo, Lenovo ThinkStation PX достига екстремни нива на мощност и производителност с поддръжка за повече ядра и разширяемост в сравнение с предишните поколения работни станции на Lenovo. ThinkStation PX предлага гъвкавостта, необходима както за десктоп среда, така и за среда на център за данни, позволявайки безпроблемен преход между двете. Тази многофункционална нова работна станция се захранва от най-новите процесори Intel Xeon Scalable от 4-то поколение, които предлагат до 120 CPU ядра и могат да се похвалят с 53% средно увеличение на производителността спрямо предишното поколение.

ThinkStation PX също предлага поддръжка за до четири двуслотови графични процесора NVIDIA RTX 6000 Ada Generation, така че потребителите да могат да управляват и изпълняват най-сложните работни потоци, открити в днешните работни среди, включително творческо довършване и CAE симулация. Новата настолна работна станция с до 4TB DDR5 памет и ултра-бърза честотна лента през PCIe Gen 5 ленти осигурява гъвкавост за многопотребителска виртуализация в хибридни работни среди – независимо дали в центъра за данни или килимни клъстери под работния плот. И накрая, тази работна станция предлага ефективно захранване от 1850 W и допълнителни резервни захранвания.

Lenovo ThinkStation P7

ThinkStation P7 разполага с революционна нова изчислителна архитектура с най-новите процесори Intel Xeon W, поддържащи до 56 ядра в един контакт, за преосмислена мощност, необходима за директно справяне с интензивни изчисления, многонишкови задачи. Проектиран да надхвърли най-строгите предизвикателства по отношение на производителността и надеждността на работните натоварвания, които обикновено разчитаха на сървъри или облачни ресурси в миналото, ThinkStation P7 също е оптимизиран за стелаж за използване в различни десктоп среди и центрове за данни в 4U корпус.

С поддръжка на до три графични процесора NVIDIA RTX 6000 Ada Generation с двоен слот, ThinkStation P7 е идеален за създатели на съдържание, архитекти, дизайнери, инженери и специалисти в сферата на данните, които изискват безпрецедентна графика, визуализация, изобразяване в реално време, CAE и AI производителност . От автомобилен стил и изчислителен анализ на динамиката на флуидите до сложни работни процеси за видео продукция и рендиране, ThinkStation P7 може да поеме най-трудните предизвикателства.

Lenovo ThinkStation P5

ThinkStation P5 е проектиран за голям брой индустриални вертикали и е преработен, за да задоволи търсенето на потребителите за по-високи нива на производителност, ИТ разширяемост и лекота на управление в предприятието. Работната станция от следващо поколение разполага с ново проектирано шаси, най-новите процесори Intel® Xeon® W, които предлагат до 24 ядра и поддръжка за до две професионални графични карти NVIDIA RTX A6000. Високоскоростната DDR5 памет и честотната лента PCIe Gen 5 осигуряват изключителна конфигурируемост, която отговаря на уникалните нужди на крайните потребители. Оптимизирана за архитекти, дизайнери, инженери и творци, тази работна станция блести в солидно моделиране и задачи с интензивни изчисления, включително BIM, комплексен 3D CAD, улавяне на реалността и геопространствена визуализация, визуални ефекти и крайни внедрявания.

Работните станции ThinkStation PX, P7 и P5 са проектирани да работят в някои от най-взискателните професионално управлявани ИТ работни среди и осигуряват основни функции и сигурност от корпоративен клас. Строгите стандарти и тестване на Lenovo, ThinkStation Diagnostics 2.0, поддръжка на ThinkShield, надстройки до Premier Support и тригодишна гаранция, осигуряват спокойствието, необходимо за уверена и по-сигурна работа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *