Ревю: Genesis Thor 303 TKL

Първото гейминг периферно устройство, което идва при нас за тест тази година е механичната клавиатура Genesis Thor 303 TKL. През изминалите години имахме възможност да ви запознаем с множество от продуктите на компанията, които предлагат добро качество и прилична функционалност на фона на достъпни цени.

Това изглежда е така и с Thor 303 TKL, като TKL обозначава липсата на цифров блок, което я прави по-компактна от пълноформатните модели. Тестовият модел е в бял цвят, но има и вариант в черно. Налична е цялостна поддръжка за RGB подсветка с различни режими. Заложено е на суичове Outemu Brown, като те, а и капачките, могат да бъдат подменяни.

Конструкцията е алуминиева, а капачките на клавишите са пластмасови. Свързването става чрез USB Type-A порт и кабел с дължина 1.8 м., който е със сплетено покритие за по-голяма издръжливост. В комплект с клавиатурата идват няколко стикера, ръководство и два резервни суича със пинсети за смяна.

Основни характеристики:

  • Механизми/суичове: Outemu Brown
  • Клавиши: 87, 1.8 мм ход, 8 мс
  • Подсветка: RGB, на всички клавиши, 25 режима
  • Свързване: USB-A, кабел със сплетено покритие и дължина 180 см.
  • Конструкция: алуминий и пластмаса
  • Размери: 355 х 136 х 36 мм, 865 гр.

Thor 303 TKL работи директно при свързване към съвместими системи, Windows XP, Windows Vista, Windows 8, Windows 7, Windows 10, Linux и Android. Изтеглянето на допълнителен софтуер е опционално, но ще ви е нужно, ако искате през него да управлявате някои функционалности, като програмиране на клавишите, макро и подсветка (това може да става и директно през клавиатурата).

Клавиатурата стои стабилно на бюрото или друга повърхност, като има гумирани крачета и възможност за леко повдигане на задната част за по-удобен гейминг/писане. Кабелът е достатъчно дълъг, за да нямате проблеми в това отношение, а наличието на сплетено покритие означава, че ще е и издръжлив.

В този модел е заложено на механични суичове Outemu Brown на всичките 87 клавиша. По данни на компанията издръжливостта е 50 млн. клика, а сред другите свойства са 55 гр. сила на натиск и точка на задействане 1.8 мм. Времето за реакция е 8 милисекунди, а всичко това означава, че те предлагат доста бързо действие, което е и необходимо за оптимален гейминг. Очаквано суичовете не са хич тихи, но това е в сила за повечето механични клавиатури.

Hot Swap технологията позволява незабавна смяна на превключвател без необходимост от запояване и технически познания. Всеки потребител може сам да смени суича като просто го извади, използвайки включената метална скоба и после постави новия.

За времето, в което използвахме клавиатурата се убедихме в бързата реакция на клавишите, което ще е от полза за всеки геймър. Тя също така е оборудвана с N-Key Rollover функция за пълен Anti-Ghosting. Благодарение на това, независимо колко клавиша натискате едновременно, устройството ще отчете всеки бутон и незабавно ще изпрати сигнала към компютъра.

Thor 303 TKL има също така функция за заключване на клавиша на Windows, за да избегнете случайно минимизиране на играта. Има и ред с функционални бутони за управление на редица възможности, като плейбек, сила на звука, и стартиране на някои приложени и опции.

RGB наслада – ако си падате по това

Клавиатурата включва RGB подсветка за всички клавиши, а ефектът е впечатляващ на фона на бялото шаси. Това придава още по-голям интензитет на цветовете. Можете да избирате между 25 опции на подсветката, като засилвате светлината и забавяте или забързвате ефектите.

Всичко това е възможно чрез клавишни комбинации, както следва:

За да промените нивото на яркост на подсветката, натиснете клавишите Fn + Стрелка Горе/долу
За да промените скоростта на ефектите на подсветката, натиснете клавиши FN + Стрелка Ляво/дясно
За да промените цвета на осветлението, натиснете FN + Del
Натиснете клавишите FN + Ins или Fn + 1-5 за преминаване между 25 режима на подсветката

Заключение

Цената на Genesis Thor 303 TKL е малко над 100 лв. За тази сума получавате механична клавиатура подходяща за гейминг на високо ниво. Тя изглежда изключително издръжлива, благодарение на металния си корпус, но освен това има и възможност за лесна смяна на суичовете, когато това е необходимо. Налични са очаквани възможности като бърз реакция и Anti-Ghosting, а към всичко това добавяме и доста ефективна RGB подсветка с различни режими.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *