Нови съкращения в Meta, 10 000 човека остават без работа

Meta обяви нови съкращения в опит да намали разходите си. Главният изпълнителен директор на компанията, Марк Зукърбърг, заяви, че организацията освобождава нови 10 000 човека и закрива 5000 позиции, за които все още не са наети хора.

Компанията също така ще ограничи и размера на екипа си за наемане на служители. След това, през април, ще бъдат обявени плановете за реструктуриране в технологичния ѝ отдел, а през май и в бизнес операциите. Целият процес би трябвало да приключи до края на 2023 за САЩ. Допълнително ще бъдат прекратени проекти с по-нисък приоритет. Съкращенията ще обхванат екипи работещи по носими устройства, като част от Reality Labs, и раздела за метавселената.

Припомняме, че през ноември Meta съкрати над 11 000 човека, което представляваше около 13% от работната ѝ сила към този момент. Новите съкращения до голяма степен бяха очаквани. Всичко това идва в момент, в който компанията отчете и първия спад на приходите. Очаква се също така подразделението Reality Labs, което се занимава с дейностите част от метавселената, да продължи да губи пари.

Междувременно компанията обяви намаления в цените на шлемовете Quest 2 и Quest Pro в опит да продаде повече бройки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *