Yettel ще използва почти изцяло зелена енергия

Yettel и CETIN България сключиха 10-годишен договор за доставка на електроенергия от възобновяеми източници с Електрохолд. Основна част от потреблението на двете компании ще бъде осигурена от 123 MW фотоволтаична централа, която предстои да бъде завършена през пролетта на 2023 г.

Цялостното управление на покупката и реализация на доставката ще се осъществява от Електрохолд Трейд. Дружеството е част от Групата Електрохолд, собственост на най-големия публичен холдинг в България – Еврохолд.

Yettel България и CETIN България са част от PPF Telecom Group, като работят заедно по цялостната стратегия за устойчиво развитие на групата. През август 2022 г. PPF Telecom Group се ангажира публично да определи цели за редуциране на емисиите на парникови газове в съответствие с критериите за оценяване на Инициативата за научнообосновани цели Science Based Targets (SBTi).

Към момента групата изготвя цялостна програма за постигането на своите намерения, като сделката между Yettel България, CETIN България и Електрохолд Трейд е първата голяма стъпка в плана за декарбонизация на дружествата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *