Над милион интеракции на потребителите с дигиталния асистент на ОББ

Година след старта си дигиталният асистент в мобилното банкиране на ОББ – Кейт, по данни на компанията, решението помага на клиентите на банката в над 80 сценария. Освен това съдействието му използват вече над 70% от всички потребители на ОББ Мобайл.

В съществена част от сценариите Кейт може и да отговаря с български глас. Съдържателните и по-сложни диалози, проведени с клиенти за една година, са 560 000, което допълнително подобрява възможностите на Кейт.

Платформата е създадена с технологии за изкуствен интелект по глобална инициатива на белгийската KBC Груп. Клиентите откликват средно на всяко 10-о проактивно предложение, направено от Кейт.

Най-често използваните от клиентите възможности на Кейт са да блокират и отблокират карта; да разплащат битови сметки; да проверяват наличността си по сметките си или да правят справки за похарченото през месеца; да заявяват нови карти и да избират клона, в който да ги получат, да кандидатстват за кредитни продукти и много други стандартни банкови услуги.

На разположение на потребителите са и непряко банкови услуги като покупка на винетка и Гражданска отговорност, сключване на застраховка за дома и при пътуване в чужбина или дори откриване на инвестиционен план.

От ОББ споделят, че ускорената дигитализация на финансовия сектор продължава, като данните го доказват: 95% от взаимодействията на клиентите с ОББ са дигитални, а 1 потребител влиза средно 21 пъти на месец в мобилното банкиране. Предстои банката на предложи на клиентите си и „тъмна тема“ в ОББ Мобайл.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *