Huawei Watch Ultimate има голям екран и може да се потапя до 100 метра

Huawei представи днес множество нови устройства в Китай, а сред тях е и флагманският умен часовник Watch Ultimate. Моделът идва с голям и кръгъл LTPO AMOLED екран с диагонал 1.5 инча, като се поддържа честота на опресняване от 1 до 60 херца.

Заложено е на батерия с капацитет 530mAh, която дава до 14 дни автономия с един заряд при стандартна употреба или 8 дни при активна. Поддържа се безжично зареждане Qi, като пълното зареждане отнема час.

Налични са обичайните сензори за отчитане на пулса, нивата на кислород в кръвта, както и възможност ЕКГ. Конструкцията е с 16 водоустойчиви структури, като покрива стандартите ISO 22810 и EN13319, и може да издържи потапяне на дълбочина до 110 метра в продължение на 24 часа (10 ATM).

Huawei Watch Ultimate разполага с режим Expedition, който използва специална GNSS позиционна система, за да предоставя винаги точна информация за местоположението. Възможно е задаването на отправни точки, които да улеснят ориентацията в пустошта. За Китай има и сателитна свързаност.

Моделът е с размери 48.5 х 48.5 х 13 мм и тежи 76 гр., а сред опциите за свързване са GPS, NFC и Bluetooth. Има общо три хардуерни бутона, като единият е и въртяща се коронка. Налични са микрофон и високоговорител, което позволява осъществяването на разговори.

Watch Ultimate има конструкция от циркониев течен метал, а една от каишките е от нов тип хидрогенирана гума. Страничният циферблат е керамичен, а защитата на екрана е със сапфирен кристал. Моделът ще е наличен в Европа от 3 април в Expedition Black и Voyage Blue, като цената ще е ясна на по-късен етап.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *