Българската Алтерко разработва първия си персонализиран чип

Алтерко обяви, че започва разработването на първия си персонализиран чип за продуктите Shelly. „За първи път в България високотехнологична компания започва да разработва персонализиран чип със своя бранд“, споделя Димитър Димитров, един от изпълнителните директори и основател на компанията.

В разработката Алтерко си партнира с компанията Espressif Systems, Шанхай, която ще произвежда чиповете за умните устройства с марката Shelly. Персонализираният чип на Shelly ще разполага с по-голяма памет, което ще позволи бъдещи подобрения и разширени функционалности. Те ще включват нови мрежови протоколи и стандарти, чрез които ще се подобри свързаността между широк кръг продукти за умни домове в рамките на една екосистема.

Марката Shelly е известна със своите иновативни устройства за автоматизация на дома и офиса. Продуктите на бранда са с функции като HTTP сървъри, разширител на обхвата на Wi-Fi и криптирана комуникация чрез SSL/TLC, както и с поддръжка на JavaScript и отворени интерфейси за програмиране на приложения (API).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *