Саундбар системите на LG са с нови еко решения

LG сподели интересни данни свързани с екологичните практики използвани при изработване на саундбар системите на компанията. Така например те са с вът-решни части от рециклирана пластмаса, благодарение на което получават серти-фикат от UL за продукти, покриващи ECV (Environmental Claims Validation – програма за потвърждаване на твърденията относно еко устойчивостта им).

LG предприема стъпки, за да гарантира, че всички техни продукти използват все повече рециклирани материали в конструкциите. Global Recycled Standard удос-товерява, че използваният материал е полиестерно трико, изработено от пластма-сови бутилки. С тази стъпка се дава нов живот на един от най-големите замърси-тели за еднократна употреба.

Кутиите на саундбар системите са с преосмислен дизайн, с променена форма и по-малки размери. Саундбарът и високоговорителят са наредени по нов начин в новата кутия с L-образна форма, което позволява доставка на повече продукти наведнъж. Това означава по-малко камиони на пътя и следователно по-ниски емисии на CO2.

Именно опаковките са в основата и на още един еко сертификат, който саундбар системите на LG получават – SGS ги сертифицира като екологичен продукт, тъй като вътрешната опаковка използва рециклирана формована целулоза вместо EPS пяна (стиропор) и найлонови торбички.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *