Приложения на Google вече са лесно достъпни за смартфоните Huawei

Смартфоните на Huawei, разчитащи на магазина за приложения AppGallery, вече имат по-удобен начин за инсталиране на някои основни приложения на Google. Това е възможно с интеграцията на решението Gbox, което е приложение на трета страна и създава виртуална среда, без да натоварва излишно телефона.

Много е важно да не премахвате Gbox (новата зелена иконка) от телефона си, за да могат инсталираните приложения да работят нормално. Най-доброто е, че инсталацията на приложения става директно през AppGallery, като при първия път, в който инсталирате приложение, например YouTube ще се изиска инсталиране на Gbox, а в последствие и позволяване на съответните права за достъп до телефона.

Ето и приложенията, които са част от решението към момента: Google Maps, Google, Google translate, Google One, Youtube, Google Docs, Google News, Disney+, Amazon Prime Video, Google Slides, Google Sheets, Google Earth, Youtube Music, Google Photos, Discord, Duolingo, Google Drive, HBO Max, Google Classroom, Microsoft OneDrive, Dropbox и Airbnb. Най-новото попълнение е Apple Music. Надяваме се скоро да се появят още Gmail и Chrome, а защо не и Android Auto.

Голямо удобство е възможността да се вписвате с профила си в Google в приложенията и така да синхронизирате данните си. При останалите, получавате пълната им функционалност, а хубавото е, че Gbox позволява и лесното обновление на приложенията.

Засега успях да изпробвам инсталирани по този начин приложения, като Google Maps, YouTube, OneDrive, Photos и DuoLingo. В Maps имате всички запазени локации, в YouTube е налична цялата ви галерия със запазени клипове и опция за реакция и коментари. Чрез OneDrive разполагате с бърз достъп до файловете си в съответното облачно пространство, а подобна функционалност имате и с Photos, ако използвате тази услуга.

Безпроблемно функционират и стрийминг услугите HBO Max и Disney+, давайки възможност да се насладите на разнообразното съдържание от сериали и филми. Всички изброени приложения изпробвах на актуалния флагман на компанията – Mate 50 Pro. Друга възможност, която предоставя Gbox е и клонирането на някои вече инсталирани приложения, за да можете да се възползвате от пълните им функционалности.

Новите възможности правят работата със смартфоните Huawei по-лесна и по-приятна, като определено спестява излишното търсене на решения за инсталиране на някои приложения. На фона на това, основното подобрение е, че всички тези приложения могат директно да бъдат открити в AppGallery. Това означава, че и директно ще се актуализират там. Така вече само влизате в магазина, търсите и инсталирате, без да се затруднявате с други методи.

На фона на това Gbox използва по-малко системни ресурси, което означава, че няма да натоварва значително телефона, а това е важно за моделите, които не са от висок клас. Така ще се удължи и издръжливостта на батерията, а стартирането е по-бързо спрямо друга добре позната на потребителите система – Gspace.

Междувременно всички приложения в AppGallery са тествани от Huawei, за да се подсигури сигурността и нормалното им функциониране. Платформата предлага и пълен цикъл от защита на системата, включително чрез верификация на разработчиците и процес за преглед на приложенията и защита при инсталация.

Новата възможност определено улеснява софтуерната работа със смартфоните на Huawei, добавяйки лесен достъп до редица приложения на Google, които иначе са достъпни по малко по-труден начин. Всичко това е и поредната крачка, която компанията предприема, за да улесни потребителите си. Вече можете да разчитате на магазина за приложения AppGallery за все повече решения, които се инсталират бързо, могат лесно да бъдат актуализирани и са проверени по отношение на сигурността.

На фона на това AppGallery има доста приятен интерфейс, който работи бързо и е доста ефективен. В него лесно можете да откриете почти всичко, от което имате нужда, без да губите време за това. Приложенията в магазина са разделени и по категории, но в най-горната му част ще откриете полето за търсене. Често има и разнообразни промоции, от които можете да се възползвате.

Отново припомням, че е важно да не премахвате Gbox след като инсталирате някое приложение на Google от AppGallery.

4 thoughts on “Приложения на Google вече са лесно достъпни за смартфоните Huawei

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *