CETIN GROUP обявиха финансовите си резултати

CETIN Group обявиха ръст на приходите си от 10,8% за миналата година, без да включват международния транзит. С това общите ѝ приходи достигат 889 млн. евро. Увеличените приходи се отразяват положително и на оперативната печалба, която нараства с 4,8%, достигайки до 631 млн. евро. Групата, оперираща в Чехия, България, Сърбия и Унгария, е част от PPF Group и днес е сред най-големите оператори на телекомуникационна инфраструктура в Централна и Източна Европа.

Създадената през 1991 г. чешка компанията PPF Group, чрез своите дъщерни дружества присъства в 25 страни от Европа, Северна Америка и Азия, и е работодател на над 70 000 души в света, управлявайки активи за над 40 млрд. евро.

“Добрите ни финансови резултати през 2022 г. се дължат на нарастващото търсене на нашите услуги за свързаност, както в безжичния, така и в кабелния сегмент. Повишеното ниво на инвестициите и по-нататъшното разгръщане на водеща мрежова инфраструктура ни позволиха да предоставим пълен набор от високоскоростни и надеждни комуникационни услуги на нашите клиенти на едро. Ние ще продължим да се фокусираме върху техните нужди и сме отдадени на това да предоставяме най-съвременни решения за свързаност за техните приложения от следващо поколение, като същевременно се придържаме изцяло към принципите на екологично и социално отговорен бизнес”, заяви Юрай Шедиви, главен изпълнителен директор на CETIN Group.

Припомняме, че миналата година CETIN Group успешно пласира петгодишна необезпечена първостепенна облигация в размер на 500 млн. евро. Също така през 2022 г., базираната в Сингапур глобална инвестиционна компания GIC придоби 30% дял в CETIN Group.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *