Стартира конкурсът за мобилна фотография на Huawei – XMAGE Awards 2023

Huawei обяви официалния старт на годишните награди HUAWEI XMAGE Awards 2023, за кадри заснети с телефони на компанията. От първото му издание през 2017 г. досега в него са участвали потребители от над 170 държави и региони, изпращайки близо 4 милиона свои творби.

Тазгодишната тема е „Вдъхнови света“, а името на конкурса е вдъхновено от Huawei Imaging Research & Development arm XMAGE – звено, отговарящо за развитието и иновациите в областта на мобилните изображения.

Тази година конкурсът набляга върху вдъхновяващата креативност със следните категории: Night Walk, Portrait, Art & Fashion, Outdoor, Hello Life, Storyboard, Action и Storytelling.

Тази година отличилите се кандидатури ще бъдат разделени по следния начин: 3 носители на Голямата награда, 24 победители в категория, 27 подгласници и 5 почетни награди ще бъдат раздадени по време на състезанието. Победителите могат да получат до 10 000 щатски долара парична награда.

За участие в състезанието е поканен и нов съдийски състав. Това включва петима известни професионални съдии с разнообразни професионални гледни точки и опит: Чен Сяобо, вицепрезидент на Китайската асоциация на фотографите; китайският моден фотограф Пей Тонгтонг; португалски пейзажен фотограф Хосе Рамос; Австралийският портретен фотограф Джесика Хромас; и Ли Чангжу, вицепрезидент на маркетинговия отдел за потребителски стратегии в HUAWEI Consumer Business Group.

Подаването на заявки за участие в XMAGE Awards ще приключи в 23:59 (GMT+8) на 15 август 2023 г. Кандидатурите трябва да бъдат изображения или видеоклипове, заснети с мобилен телефон Huawei като няма ограничения за времето на създаване или моделите на мобилното устройство.

За повече информация и правила и условия на конкурса, както и за подаване на кандидатура, моля посетете уебсайта: https://gallery.consumer.huawei.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *