DJI има нов професионален филмов дрон – Inspire 3

В края на изминалата седмица DJI представи най-новия си професионален дрон, който е предназначен за заснемане на филми. Става дума за DJI Inspire 3, който има Zenmuse X9-8K Air Gimbal Camera с широк диапазон от динамични цветове и съвместимост с разнообразни обективи.

Системата има двоен ISO за ясни кадри при ниска околна светлина в 14 стъпки на динамичния обхват, което позволява хващане на сенките и акцентите при изгрев и залез. Има също така Tilt Boost и 360-градусова Pan структури. FPV камерата, визуалните сензори, позиционни антени и сторидж слот са вградени в рамката с цел постигане на минималистичен дизайн и съвременна визия.

Дронът може да заснема видео в разнообразни формати, включително CinemaDNG и Apple ProRes RAW. Поддържа се RTK Waypoint Pro и многопосочно засичане за прецизни маршрути и подобрена сигурност. Има общо девет сензора, които отчитат препятствия. Освен това могат да се включат независимо засичане по хоризонтала и отгоре и отдолу с ръчна настройка.

Разчита се на две сменяеми TB51 батерии осигуряващи до 28 минути полет при скорост до 94 мк/ч. Разчита се на система за предаване O3 Pro, която има обхват до 15 километра при използване на един контролер и 12 км. при два.

DJI Inspire 3 има FPV камера със зрително поле 161 градуса и нощно зрение. Забавянето на фийда е 90 милисекунди при 1080p. Поддържа се 4K/30, но с по-ограничен обхват на предаване. Гимбал камерата е с 35mm full-frame CMOS сензор.

Новият дрон е с цена 15 000 евро, като ще е наличен от края на юни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *