Ето как Discovery отбелязва Денят на Земята

Discovery ще отбележи Деня на земята на 22 април от 22:00 часа с маратон от три заглавия и почти 4 часа тематично съдържание: Връзката: Див гост (1х60), Застрашени от изчезване (1х60), Да върнем пристанището (1х120).

22:00 Да върнем пристанището (Take Back the Harbour)

Документалният филм ни отвежда на Говърнър айлънд в Ню Йорк, където безпрецедентна програма има амбициозна цел: да възстанови изобилните някога стриди и ползите за околната среда, които те носят на пристанището на Ню Йорк. Доброволци в това екологично движение са– гимназисти от държавно училище, което преподава управление на водните пътища наред с математика и английски. Да върнем пристанището подчертава историите и работата на тези необикновени ученици и техните вдъхновяващи учители, докато упорстват и подобрят условията за развитие на живи форми във водните пътища около Ню Йорк.

22:55 Връзката: Див гост (The Bond: A Wild Guest)

Двойка подготвят спасени гепарди за връщане сред дивата природа в Южна Африка. Преди Кики и малките ѝ да бъдат освободени, те трябва да покажат ловджийските си умения.

00:00 Застрашени от изчезване (Endangered)

Природозащитници от цял свят работят за съставянето на най-новата версия на Червената книга – списък на застрашените животни в света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *