Водопроводчиците от Белия дом от днес в HBO Max

Първи епизод на новия HBO минисериал Водопроводчиците от Белия дом с участието на Уди Харелсън, Джъстин Теру и Лина Хийди е наличен от днес в стрийминг платформата на Warner Bros. Discovery. Сериалът е дело на носителя на Emmy Дейвид Мандел („Вице“ на HBO) и дава пречупен и комедиен ъгъл към реални събития по време на аферата “Уотъргейт”.

Продукцията разнищва в дълбочина темите за политическия фанатизъм, цената на лоялността и страха от това да загубиш властта. Свежият поглед, с който е представена аферата Уотъргейт, проследява събитията, довели до грандиозния скандал. Егил “Бъд” Крог и Матю Крог от екипа на Никсън, са наети да се грижат той да запази поста си на президент, вместо това с поредица от действия съсипват кариерата на държавния глава.

Уди Харелсън е Хънт, бивш служител на ЦРУ, който в началото на сериала работи във фирма за връзки с обществеността и пише мръсни трилъри на хартия под псевдоним. Стандартното изражение на Хауърд е намръщено, а неудовлетвореността му се засилва от личния му живот. Макар да го подкрепя, съпругата му (ветеран от ЦРУ) Дороти (Лена Хийди) не винаги може да прикрие разочарованието си от посоката, в която е поел животът им. Хауърд се гордее с дъщеря си Кевън (Киърнан Шипка), която е заминала в колеж, но е озадачен от дълголетниците, които все още живеят вкъщи. Той е човек, който желае да се върне в шпионската игра по всякакъв начин и иска повече тръпка в живота си.

Този шанс се появява, когато към него се обръщат служители на Белия дом с молба да помогне за ограничаване на щетите, нанесени от изтичането на информация от Даниел Елсберг, свързана с Пентагона. За тази цел Хауърд си партнира с Г. Гордън Лиди (Джъстин Теру), адвокат и бивш агент на ФБР. Отличителни черти на Лиди са черните му мустаци, афектирания начин на говорене и навика да внушава, че всяка негова дума и жест са част от нещо сложно премислено.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *