Nokia XR21 е свръхиздръжлив смартфон за всякакви условия

HMD Global представи Nokia XR21, смартфонът еквивалент на култовия Nokia 3310. Той е с излято под налягане шаси от 100% рециклиран алуминий и е защитен от корпус, изработен от устойчиви материали, както и дисплей от Corning Gorilla Glass Victus стъкло, като всички те са проектирани и сертифицирани да издържат на удари.

Моделът е сертифициран за издръжливост по стандарта MIL-STD-810H, което го прави устойчив на падане, прах и вода. Освен това по време на фабричните тестове Nokia XR21 оцеля при падане от 1,8 м, при потапяне във вода с дълбочина 1,5 м в продължение на един час, както и при удар със същото налягане като при водна струя с налягане 100 бара (колкото е необходимо, за да се разкъса пожарникарски маркуч) и температура на водата от 80°C.

Издръжливостта на Nokia XR21 включва и живота на батерията му. Тя може да издържи до два дни само с едно зареждане. Телефонът може да издържи и да се използва при температури между -20°C и +55°C – последната е с един градус по-ниска от най-горещата температура на въздуха, регистрирана на Земята (в Долината на смъртта в щата Калифорния). А 6,49-инчовият му екран може да се използва с мокри ръце, в дъжд или с ръкавици.

Стерео високоговорителите с OZO възпроизвеждане осигуряват поглъщащ звук, а има и 64-мегапикселовата камера с режими като AI Portrait, Night Mode 2.0 и Flash Shot. Nokia XR21 гарантира четири години месечни актуализации на сигурността, три години актуализации на операционната система, три години гаранция и едногодишна гаранция за безплатна еднократна подмяна на екрана в случай на напукване.

Nokia XR21 се очаква в България в цвят Pine Green на препоръчителна цена 999 лева.

One thought on “Nokia XR21 е свръхиздръжлив смартфон за всякакви условия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *