Европейски дебют за Huawei P60 Pro

Днес на специално събитие в Мюнхен, на което имах възможност да присъствам, Huawei представи на европейския пазар най-новия си смартфон флагман P60 Pro. Той идва с напълно обновена оптична система и е първият в индустрията, оборудван с телефото камера с ултра светлочувствителност с множество групи обективи.

Дизайнът на камерата е наречен „Eye of Light“ и поставя най-често използваната основна камера в центъра на камера-модула на смартфона. Телеобективът и широкоъгълният обектив са разпределени от горната и долната страна на основната камера, представяйки класически масив от камери.

Huawei P60 Pro използва новия Quad-Curve дисплей със защита от Kunlun стъкло и има сертификация за водоустойчивост IP68. Четирите страни са леко извити, докато четирите ръба на екрана са по-заоблени. В допълнение екранът е 1-120Hz LTPO адаптивна висока честота на опресняване. P60 Pro е и първият мобилен телефон в света, който е сертифициран с TÜV Rheinland Color Accuracy Dual сертификат (точност на цветовете и прецизна цветна проекция).

Версията в Rococo Pearl използва дизайн Pearl Texture, базиран на естествен минерален перлен прах. Производственият процес е такъв, че всяко устройство има различен, уникален гръб. Той се предлага и в класическо черно, базирани на перо-пясъчно стъкло против пръстови отпечатъци.

Ultra-Lighting XMAGE Камера

P60 Pro идва с преработена оптична система, с ултра светлочувствителна основна камера, оборудвана с F1.4-F4.0 автоматично регулируема физическа бленда, група обективи с висока пропускливост и RYYB SuperSensing сензор.

Има и пробив в телефото фотографията с нощно виждане, предоставяйки телефото Ultra Lighting камера с бленда F2.1 – най-големият в индустрията телефото обектив в стил перископ. Телефото камерата добавя още Ultra Lighting Lens Group за улавяне на повече светлина и комбинирана със сензора RYYB SuperSensing, количеството светлина, навлизащо в нея, вече е значително увеличено.

Още с дебюта си моделът оглавява класация на фотографските експерти от DXOMARK, като получава 156 точки.

P60 Pro въвежда подобрена сцена Super Moon. Тази функция представя далечната луна, като същевременно успява да запази детайлите на обектите в средата. В допълнение е въведена Long Travel Slide Zoom Lens Group за гъвкаво контролиране на фокусното разстояние и ясни изображения от далечна фотография до макро снимки в близък план. Освен това постига точна макро фотография.

Бързо зареждане и нова версия на EMUI

Huawei P60 Pro разполага с батерия с капацитет от 4815 mAh, която е побрана в компактно тяло с дебелина 8,3 мм, и поддържа 88W HUAWEI SuperCharge. Той също така разполага с 50W безжично бързо зареждане и 7,5 W обратно безжично зареждане. В режим Turbo, Huawei P60 Pro може да бъде зареден наполовина само за 10 минути.

EMUI 13.1 представя 3D Weather AOD (Awlays on Display), който илюстрира дъжд, сняг, облачно или слънчево време с 3D ефекти и динамично изпраща известия за промени във времето – интуитивно, креативно и ярко изживяване на дисплея. В същото време позволява на потребителите да персонализират своя екран при заключен дисплей със свои собствени снимки. Интерфейсът на камерата въвежда Camera Zoom Ring, а бързото меню на камерата също показва икони на често използвани режими.

В магазина за приложения AppGallery потребителите могат да намерят 18 категории, обхващащи глобални и местни топ приложения, включително навигация и транспорт, новини, социални медии, финанси, развлечения и други. AppGallery се предлага в повече от 170 държави и региони с над 580 милиона глобални активни месечни потребители и 6 милиона регистрирани разработчици.

Цена и наличност

Считано от 9 до 21 май 2023 г. включително, Huawei P60 Pro ще се предлага за предварителна поръчка в комплект с Watch GT 3 Active (46мм) на препоръчителна цена от 2349 лв. в А1, Виваком, Yettel, Технополис, Техномаркет, Зора и избрани партньори на дистрибутора Polycomp.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *