Huawei Mate X3 е ново поколение сгъваем смартфон

Заедно с новия си флагман P60 Pro, днес Huawei представи и сгъваемия Mate X3. Моделът впечатлява с тегло от 239 гр. и дебелина от 11,08 мм в сгънато състояние и 5,3 мм в разгънато.

Mate X3 също така разполага с най-тънкия Type-C компонент в индустрията с интегриран структурен дизайн и с IPX8 рейтинг за водоустойчивост. Заложено е на многоизмерна панта от ново поколение, която е лека, издръжлива и разполага със стабилен Flex-Stop. Пантата е изработена от авиационна алуминиева сплав. Целият процес на разгъване и сгъване е оптимизиран с cam-drive система.

Mate X3 използва новата технология HUAWEI X-True, като включва 6.4-инчов 3D OLED външен екран и 7,85-инчов сгъваем OLED вътрешен екран, като вътрешният и външният екран поддържат висока разделителна способност и 426 PPI плътност на пикселите. Това е и първият сгъваем смартфон, който е получил два TÜV Rheinland сертификата (за точност на цветовете и прецизна цветна проекция).

HUAWEI Mate X3 получи и първите двойни петзвездни сертификати от SGS в Швейцария, за своя издръжлив външен екран от Kunlun стъкло и устойчив на удар сгъваем вътрешен екран. Вътрешният екран възприема изцяло нова композитна структура на екрана, в която се използват първите устойчиви на удар ненютонови флуидни материали.

Вдъхновен от илюминаторите на космическите станции, оформлението на задната камера на Mate X3 включва футуристичен космически дизайн. Оформлението на основната камера е изработено от персонализирано диамантено острие, процес, който отнема 29 стъпки и 12 часа. Този път Mate X3 се предлага у нас в Dark Green Vegan Leather версия.

Моделът има вградена батерия от 4800 mAh и поддържа 66 W HUAWEI SuperCharge кабел, 50 W HUAWEI SuperCharge, 7,5 W безжично обратно зареждане. Заложено е на графенова охладителна система с кръстосани панти за по-добро разсейване на топлината.

Смартфонът е оборудван с 50 MP Ultra Vision основна камера, 13 MP ултраширокоъгълна камера и 12 MP перископна телефото камера, която поддържа 5x оптично увеличение о 50x цифрово. Освен това, основната камера и телеобективът идват с RYYB сензор, който приема 40% повече светлина. Устройството е оборудвано с новия енджин за текстури на XD Fusion Pro и са налични три XMAGE стила: Original, Vivid и Bright.

В софтуерно отношение е заложено на EMUI и магазина за приложения AppGallery, които се предлага в повече от 170 държави и региони с над 580 милиона глобални активни месечни потребители и 6 милиона регистрирани разработчици. Използван е нов лейаут с двоен екран и нов оптимизиран интелигентен мултипрозорец, който поддържа вертикални и хоризонтални Split-Screen режими. С една стъпка HUAWEI Mate X3 може да определи дали приложението е по-подходящо за вертикален Split-Screen или хоризонтален Split-Screen режим. Също така, може да превключвате между двата режима с една стъпка и да запазите персонализираната комбинация от разделени екрани само с едно докосване.

Цена и наличност

Считано от 9 до 21 май 2023 г. включително, HUAWEI Mate X3 ще се предлага за предварителна поръчка в комплект с HUAWEI Watch GT 3 Active (46mm) на препоръчителна цена от 4299 лв. в А1, Виваком, Yettel, Технополис и Зора и избрани партньори на дистрибутора Polycomp.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *