Pixel Fold е първият сгъваем смартфон на Google

Google представи първия си сгъваем смартфон – Pixel Fold, който е с цена 1900 евро в Германия. Очаквано той използва актуалния чипсет на компанията Tensor G2 и ще е наличен от месец юни. Телефонът идва с 5.8“ външен екран и 7.6“ вътрешен, като и двата са OLED с честота 120 херца и поддръжка на HDR.

Google използва стоманен механизъм, който има двойна ос и quad-cam синхронизиран механизъм. Той позволява заставането на екрана в различни позиции, което позволява различни функционалности. Телефонът включва 12GB RAM, което означава, че ще е доста мощен в комбинация с Tensor G2.

На външния екран има 9.5MP сензор, а във вътрешния, 8MP. Основната камера е с 48-мегапикселов сензор, 10.8MP с ултраширокоъгълна оптика и 10.8MP с телефото обектив с 5-кратен оптичен зуум. Pixel Fold е с дебелина 6 мм в разгънато състояние и 12.1 мм в сгънато.

Батерията е с капацитет 4821 mAh, предлагайки издръжливост до 24 часа с един заряд и поддръжка на бързо зареждане до 30 вата, както и безжично зареждане. Паметта за файлове е в две опции, 256GB и 512GB. Наличен е вграден в бутона за включване четец на отпечатъци, а освен това има стерео високоговорители и три микрофона.

Телефонът се предлага в два цвята, Obsidian и Porcelain, а от компанията предвиждат и 5 години обновления на софтуера. Телефонът дебютира с Android 13. Сред останалите параметри са още сертификация IPX8, защитно покритие Gorilla Glass Victus на външния екран и гърба.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *