Panasonic с нов модел в серията LUMIX S – LUMIX S5IIX

Panasonic представи най-новия си безогледален фотапарат – LUMIX S5IIX. Моделът е със съвместимост с Blackmagic Raw (BRAW), в допълнение към ProRes RAW.

Един от първите фотоапарати LUMIX, който предлага хибридно автоматично фокусиране с фазова детекция (PDAF), S5IIX разполага с нов процесор за изображения, разработен в рамките на партньорството L2 Technology, създадено от LEICA и LUMIX, и с нов 24-мегапикселов сензор.

Освен това фотоапаратът използва нова хибридна система за автофокус Phase. Тя може да разпознае целеви обекти при трудни условия, като слаба светлина и контражур, и след като ги фиксира, продължава да ги проследява дори при появата на други движещи се обекти в кадъра.
Новият процесор дава на LUMIX S5IIX и възможности за запис на видео, осигурявайки професионална фото- и видеопроизводителност благодарение на множество нови и подобрени функции.

Актуализация на фърмуера на LUMIX S5II (Версия 2.0) и по-ниски цени на обективи

Програмата за актуализация на фърмуера за класическия LUMIX S5II ще бъде налична на 13 юни 2023 г. С актуализацията на фърмуера, която осигурява извеждане на RAW данни през HDMI, LUMIX S5II ще се възползва от същите възможности на Blackmagic RAW като LUMIX S5IIX, в допълнение към ProRes RAW. Програмата за актуализация на фърмуера също ще включва функцията Live View Composite, позволяваща на потребителите да заснемат снимки с дълга експозиция дори през деня.

Panasonic също така намалява цените на някои обективи в Европа с до 28%. Преразглеждането на цените е следното:

S-E2470E – €2,499 > €1,999
S-E70200E – €2,799 > €2,299
S-R70300E – €1,299 > €999

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *