Новото поколение напълно безжични слушалки Technics – EAH-AZ80 и EAH-AZ60M2

Напълно безжичните слушалки (TWS) стават все по-популярни и сме свидетели на нови и нови модели в този клас. Сега Technics представи двете си най-нови попълнения – EAH-AZ80 и EAH-AZ60M2. Те се отличават с висококачествен звук, активно шумопотискане, удобен за продължително носене дизайн и издръжливи батерии.

Флагманският модел EAH-AZ80 включва нови 10-милиметрови говорители с алуминиева диафрагма, които постигат най-добрия звук за този тип слушалки на компанията. Те пресъздават разширени високи и ниски честоти, като същевременно се намаляват нежеланите резонанс и изкривяване. За това помага и уникалният акустичен дизайн със специална камера за оптимизиран въздушен поток. И двата модела са с поддръжка за High-Resolution звук през Bluetooth с LDAC.

И двата модела са с технология за шумопотискане Dual Hybrid Noise Cancelling Technology, която е много ефективна. За целта се използват дигитални софтуерни и аналогови решения, включително с множеството микрофони. Така шумопотискането се настройва и според обкръжаващата среда. Очаквано е налична и опция за пропускане на околните звуци в два режима и ръчна опция за регулиране на интензитета.

Новост е възможността за свързване с до три устройства едновременно, което дава повече възможности. Слушалките идват с технология JustMyVoice, която използва решение за преработка на сигнала и потиска околния шум, отделяйки гласа при разговори чрез два MEMS микрофона. Това помага за провеждането на ясни разговори дори в шумна обстановка. Всяка слушалка включва общо четири микрофона.

EAH-AZ80 и EAH-AZ60M2 могат да работят и само с по една слушалка, като също така предлагат възможност за сензорно управление, която се регулира през приложението Technics Audio Connect. Слушалките предлагат до 7.5 часа издръжливост с един заряд на батерията при плейбек без шумопотискане и общо до 25 часа с батерията в кейса. При използване на шумопотискане се постигат съответно 7 и 24 часа. Зареждането на кейса става чрез кабел или безжично.

Слушалките разполагат със сензор за носене, като при сваляне от ухото се паузира плейбекът и автоматично се възобновява при поставяне. Полезна черта е наличието на сертификация IPX4. Приложението Technics Audio Connect позволява управлението на функционалностите, включително шумопотискане, еквалайзер и т.н.

Има надграждане и върху дизайна, като EAH-AZ80 е със специална форма, която пасва естествено в ухото за подобрена стабилност. EAH-AZ60M2 залага на All-Day Comfort Fit Design корпус с разширена контактна зона за по-голямо удобство. Technics използва силиконови накрайници с материали от разнообразна твърдост и са в размери от XXS до XL. EAH-AZ80 се предлагат в черен и сребрист цвят със стилно кръгово покритие на външната сензорна зона, която е от алуминий. EAH-AZ60M2 се предлагат в черен, сребрист и син цвят.

One thought on “Новото поколение напълно безжични слушалки Technics – EAH-AZ80 и EAH-AZ60M2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *