Nvidia вече е с капитализация от над 1 трлн. долара

Nvidia стана първата компания производител на чипове, която достига пазарна капитализация 1 трлн. долара. Така тя се нарежда до Alphabet, Amazon.com, Apple и Microsoft, които са с капитализация над трлн. долара. В световен мащаб едва под 10 компании имат подобно постижение.

Успехът на NVIDIA до голяма степен се отдава на отдадеността на компанията в областта на Изкуствения интелект, включително специализирани чипове и ново поколение продукти и технологии. Акциите ѝ поскъпнаха значително миналата седмица когато бяха обявени очаквания за финансови резултати, които надскочиха неимоверно оценките на анализаторите.

Поскъпването продължи тази седмица след анонса на редица нови продукти свързани с Изкуствения интелект. Беше представена дори платформа за суперкомпютри, която ще позволи на компаниите да имат собствени версии на ChatGPT.

Все пак има предупреждения, че индустрията все пак се основава на цикли на ръст и спад. Иначе очакванията за второто ѝ фискално тримесечие са за приходи на стойност 11 млрд. долара. Припомняме, че Nvidia е основана през 1993 г. и се оказа по-успешна в начинанията си от конкуренцията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *