На TRUCK EXPO 2023 ще видим редица електрически решения

По време на предстоящото изложение TRUCK EXPO 2023 в Пловдив водещите автомобилни производители ще покажат на територията на Международния панаир как ще изглежда превозът на пътници и товари в следващото десетилетие.

TRUCK EXPO 2023 се провежда в Пловдив от 8-ми до 10-ти юни на територията на Международен панаир Пловдив. Входът е свободен, след регистрация.

Електрически камиони на TRUCK EXPO 2023

Volvo Trucks ще представи на изложението изцяло електрическия тежкотоварен камион Volvo FH Electric. Той е задвижван от 3 електрически мотора с обща мощност от 490 кВт, които се равняват на 666 к.с. и има шест батерии, всяка от които с капацитет от 90 кВч. Влекачът е оборудван с иновативен модел бордово полуремарке Schmitz EcoFlex с аеродинамична задна част, която редуцира завихрянето и осигурява допълнителна икономия и намлени въглерод-ни емисии. Преди по-малко от месец компанията официално предаде на собственика му първият електрически камион в България – Volvo FE Electric 6×2 шаси кабина за регионална дистрибуция.

Renault Trucks ще демонстрира своя E-Tech Master – 100% електрически лекотоварен автомобил до 3.5 тона, предназначен за градска дистрибуция. Той може да бъде конфигуриран в различни варианти: панелен ван, кабина с платформа, кабина на шаси с избор на три дължини и две височини, налични за полезен товар между 1321 кг (ван) и до 1520 кг (кабина на шаси). Пробегът му достига до 200 км с батерия с капацитет 52 kWh, която може да бъде напълно заредена за 3 часа и възстановена до 80% от заряда за 2 часа. Посетителите на изложението ще могат да се запознаят отблизо и с другите камиони за дистрибуция на компанията от гама D и D Wide, които имат и електрическа версия, както и с камионите от гама T, K и C.

Toyota ще покаже мини ван на ток и няколко електрически товарни и пътнически вана. Toyota Proace City VAN може да измине до 260 см. със своята батерия 50 Kw и се предлага във варианти Van и CrewCab, с къса и с дълга база. Товароносимостта му е между 650 и 1000 кг и побира до 2 европалета при дълга база. Кабината е просторна и добре организирана, като сгъваемата средна облегалка се превръща в удобна работна повърхност за лаптоп или таблет, а мястото под седалката позволява съхранение на документи и дребни вещи.

Proace City VERSO

Proace City VERSO може да превозва до 7 души, с две удобни индивидуални седалки от 3-ти ред, които се плъзгат напред и назад за регулиране на пространството за крака и багажното пространство. Всички пътнически седалки се сгъват до равна повърхност, включително предната пътническа седалка и увеличават значително товароносимостта. Toyota Proace VAN и премиерният семеен Proace VERSO включват разнообразие от функции, гъвкавост и удобства при шофирате както в градска, така и в извънградска среда, а пробегът е до 230 км. при батерия 50 Kw и до 330 км. с батерия 75 Kw.

Cenntro Logistar 100

Ще присъства и Cenntro, германски производител на лекотоварни електрически автомобили за градски и селски райони, за вътрешнозаводски транспорт, за фирми за доставка, куриерски услуги, „последна миля“, търговия с храни, градинарство и озеленяване, туризъм, промишленост, увеселителни паркове, зоологически градини.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *