HBO Max повишава цените си за директен абонамент в България

От днес, 13 юни 2023 г., цената на директния месечен абонамент за стрийминг платформата HBO Max в България с 2 евро на месец.

Съществуващите директни абонати и абонати през магазини за приложения ще бъдат уведомени и ще видят увеличението на месечната си такса, което ще влезе в сила в следващия им цикъл на фактуриране след 13 юли 2023 г.

„Това увеличение на абонамента е отражение на по-високите разходи за създаване на съдържание и разработване на продукти и ще ни позволи да продължим да инвестираме в качественото съдържание и продуктово изживяване, които се стремим да предоставим на нашите клиенти.“, коментират от Warner Bros. Discovery.

Това е първият път, в който цената на директния месечен абонамент за HBO Max бива увеличена, откакто стартира в България през март 2022 г.

Всички настоящи директни абонати на HBO Max ще получат съобщение за промяната на месечната си такса на мейл адреса, с който е направена регистрацията им, в деня на обявяването на промяната. Ползвателите през магазина на Apple ще видят отразена промяната автоматично в акаунтите си в същия ден.

Стойността на директния месечен абонамент за HBO Max в България продължава да е по-ниска от стандартните планове на Disney+ и Netflix у нас и в сравнение с тях предлага изцяло локализирано съдържание със субтитри на български език и дублаж на детското съдържание в платформата. Тя обаче е по-висока от тази за SkyShowtime, която е 3.99 EUR. Цената на директния месечен абонамент на HBO Маx у нас се променя от 4.99 EUR на 6.99 EUR, като стандартния месечен директен абонамент на Netflix и Disney+, заплащан от потребители в България към момента е 7.99 EUR.

В следствие на обединението на Warner Media и Discovery в един медиен конгломерат през 2022 година в Щатите бе пусната нова стрийминг платформа Max, която предлага съдържание от всички брандове на WBD, като новата платформа се очаква да замени HBO Max поетапно в Европа (включително у нас) през 2024 година. През март 2022 година HBO Мах замени функциониращата преди, в Европа и у нас, платформа HBO GO.

Клиентите, които се възползват от промоцията за отстъпка, ще продължат да се възползват от офертата (-33%), като плащат намалена сума от новата месечна цена.

Няма промяна в цената на годишните планове, които продължават да предлагат 12 месеца на цената на 8 месеца. Търговците на едро от трети страни имат свобода да определят сами ценообразуването си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *