SUNOTEC и Huawei си партнират за внедряването на фотоволтаични решения в България

По време на изложението Intersolar Europe 2023, SUNOTEC и Huawei Technologies Bulgaria EOOD подписаха Меморандум за сътрудничество. С него те инициираха партньорство за осигуряването на фотоволтаични FusionSolar Smart решения, директно или чрез официалния дистрибутор на Huawei, като същевременно предоставят цялостна техническа поддръжка по отношение на изпълнението на проекта в България.

SUNOTEC е лидер на европейския пазар в изграждането на комунални фотоволтаични централи. Базирана в София (България) и Мюнхен (Германия), в момента в компанията работят над 1400 души. С повече от 500 слънчеви електроцентрали и над 6,6 GWp изградени мощности, SUNOTEC има значителен принос за устойчив и зелен енергиен микс в Европа, Африка и Близкия изток.

Отделните фотоволтаични централи включват повече от 220 000 модула, 4 000 тона стоманена конструкция и над 1 000 километра окабеляване. За изграждането на електроцентрали от подобен мащаб SUNOTEC разчита на собствен машинен парк с над 500 превозни средства и специализирани машини.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *