Със системата на Gaziro получавате свежа газирана напитка за няколко минути и в домашни условия

От известно време имам възможност да изпробвам продуктите на Gaziro, български бранд за производство и продажба на машини за газирана вода. Компанията започва дейност през 2022 г и вече има голяма база от потребители.

Gaziro предлагат машини за направата на газирани напитки в домашни условия. Машините не използват електричество като се разчита на бутилка от газ, която се поставя в нея и може да бъде презареждана от компанията – така се избягват допълнителното замърсяване, а и по-големи инвестиции в дългосрочен план.

Вторият компонент от системата са специалните тританови бутилки, които се пълнят с вода до обозначената зона и след това се прикачат към машината. После просто натискате бутона за газиране 3 пъти с продължителност според желания ефект и накрая натискате бутона за освобождаване.

Към така газираната вода се слага сироп концентрат и вече имате готова газирана напитка. Целият процес отнема няколко минути и е доста лесен. Има избор между много вкусове, включително плодови и кола, като повечето от тях са без добавена захар, без консерванти и без изкуствени подсладители и оцветители. Така знаете, че тези нездравословни добавки отсъстват от питието.

Вредното в напитките от пазарната мрежа най-вече са захарите и оцветителите в тях – нещо, което отсъства при домашно приготвените решения. Създавайки газираната си вода у дома, сами решавате как да я овкусите, а прясно създадената газирана вода е с много освежаващ завършек. Можете да използвате и собствени плодове и сокове в овкусяването.

Приготвяйки газирани напитки с Gaziro ще спестявате на природата използването и изхвърлянето над 1000 бутилки годишно. Всеки CO2 цилиндър предотвратява закупуването на поне 60 пластмасови бутилки за еднократна употреба, а в тритановата бутилка можете да приготвите хиляди литри вкусни освежаващи напитки без да оставяте абсолютно никакъв белег върху околната среда.

Цилиндрите са пълни с най-чистия въглероден диоксид (CO2), който се произвежда специално за хранително-вкусовата индустрия. Един цилиндър може да газира между 60 и 80 литра вода. Бутилките издържат на високото налягане при газиране и запазват газирания ефект. Те се предлагат в две вместимости – 1 л. и 500 мл.

Първите сиропи за разреждане, които са на пазара включват 6 вкуса от серия “Класик” – Малина, Ягода, Вишна, Лимон, Лайм и Мента. Предложенията от тази серия са без добавена захар (със Стевия), без консерванти и без изкуствени подсладители и оцветители.

Те се предлагат в опаковки от 250 мл. и разреждането при тях става в пропорция 1:35, т.е. стигат за приготвяне на 8-9 литра вкусни газирани изкушения. В началото на 2023 година дебютира и новата серия сиропи за разреждане “Gaziro x Bubble” и първите три вкуса от нея – Кола, Портокал и Бъз, Лайм и Мента.

Те са с висок процент плодово съдържание и са нискокалорична алтернатива на популярни вкусове газирани напитки. Сиропите Портокал и Бъз, Лайм и Мента са без добавена захар
(със Стевия), а Кола – с глюкозо-фруктозен сироп, без кофеин. Сиропите от тази серия са 500 мл., а разреждането им е в пропорция 1:23, което обещава до 12 литра газирани напитки. Наскоро дебютираха и нови 6 вкуса от серията “Gaziro x Bubble” – Боровинка, Ягода, Малина, Тоник, Студен чай и Лимон-Лайм.

Интересно е да се отбележи, че през 2022 г. благодарение на продажбите на Gaziro са спестени над 200 000 пластмасови бутилки за еднократна употреба. Целта през 2023 г. е достигането на 1 000 000 спестени бутилки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *