Ревю: Lenovo ThinkStation P360 Ultra

Традиционно свързваме високата производителност при компютрите с масивни десктоп устройства, които заемат доста пространство. Това обаче не е така с решенията от серия ThinkStation на Lenovo. Сред актуалните предложения на компанията при тези работни станции е ThinkStation P360 Ultra, с който ще ви запознаем по-отблизо в настоящия материал.

Моделът е с 4-литрово шаси, включва процесори до 12-то поколение Intel Core, професионална графика от NVIDIA, бърз PCIe сторидж и поддръжка за до 8 независими монитора. Устройството е подходящо за инженери, дизайнери, медицински персонал и финансисти, давайки широк кръг от потенциални приложения за висока продуктивност и производителност.

Практичен дизайн

ThinkStation P360 Ultra има миниатюрен и практичен дизайн в 4-литрово шаси в черен цвят. То може да бъде поставяно в легнало и изправено състояние в зависимост от работното пространство. Кутията не заема много място и е с компактни размери – 202 x 87 x 223 мм. Освен това и теглото му е съвсем в рамките на нормалното, а именно от 1.8 кг., което означава, че ако се наложи можете лесно да го пренасяте от една локация към друга.

В предната част има два USB Type-C и един USB Type-A портове, комбиниран жак за слушалки и микрофон, както и бутон за включване. Отзад се намират още множество портове, включително 3 x DisplayPort и 4 x USB-A. Иначе дизайнът включва решетъчно покритие отпред и отвори в задната част за оптимален въздушен поток за охлаждане. Има и гумирани крачета за стабилно поставяне върху бюрото или друга повърхност.

Всяка Lenovo ThinkStation преминава през над 200 проверки за качеството и 10 военни теста MIL-SPEC STD-810H, за да се гарантира, че ще работи дори в най-тежките условия.

Основни характеристики:

  • Процесор: До 12-то поколение Intel Core i9-12900T с vPro
  • Графика: Intel UHD 730/770 + опционално до NVIDIA T1000 (8GB VRAM)
  • Памет: До 128GB DDR5, до 3 диска (2 x PCIe + 2.5” SATA)
  • Размери: 202 x 87 x 223 мм, от 1.8 кг.
  • Свързаност: WiFi 6E, Gigabit LAN
  • Захранване: до 300W
  • ОС: Windows 10/11; Ubuntu Linux; Red Hat Enterprise Linux

Работната станция Lenovo ThinkStation P360 Ultra е създадена за висока производителност в компактни размери. Съвсем спокойно можете да поставите този модел където поискате, като той е и лесен за пренасяне. На фона на това получавате мощна конфигурация с избор на до 12-то поколение процесор Intel Core i9-12900T с vPro. Има и възможност за добавяне на професионална графика до NVIDIA T1000 с 8GB VRAM.

По отношение на системната памет е налична опция за до 128GB DDR5, което е огромно количество. Има и немалко опции за сторидж с до общо три диска в комбинация 2 х PCIe и 2.5” SATA. Подобна комбинация от параметри ще е достатъчна, за да се справи и с най-тежките работни натоварвания. С нея можете с лекота да управлявате финансови приложения, такива за видео обработка, но и решения в сферата на здравеопазването.

ThinkStation P360 Ultra разполага с обширен списък от сертифицирани от ISV приложения. Това означава отлична съвместимост с решения като Autodesk, Nemetschek, PTC и т.н. Очаквано всичко това изисква и мощно захранване, което в случая може да е до 300 вата.

Освен това са налични разнообразни портове за свързване на периферни устройства, като получавате 3 х DiaplayPort, но и в зависимост от видеокартата още до 4 x Mini DisplayPort. Налични са и общо седем USB портове, включително два USB Type-C отпред на шасито. За да разполагате с надеждна свързаност има два Ethernet Gigabit порта в задната част, но и опция за вграден Wi-Fi 6E за изключително бърза и надеждна безжична връзка.

Забележителна е възможността на машината да поддържа до осем едновременно свързани дисплеи. Така ще развихрите възможностите си на множество екрани за подобрена многозадачна работа. За оптималното охлаждане на P360 Ultra се разчита на вградени вентилатори и охлаждащи радиатори, но и на оптимално преминаване на въздушния поток, така дори при голямо натоварване системата няма да прегрее.

Финални думи

Lenovo ThinkStation P360 Ultra може да се окаже отлично решение за много професионалисти. Това е така, тъй като моделът е много компактен и може да пасне на всяко работно място, но не само. Той предлага производителност от най-висок клас, комбинирайки мощен процесор, опция за професионална видеокарта, много сторидж и системна памет, както и възможност за работа с до 8 монитора едновременно. Можете да разчитате и на оптимални решения за свързаност, Ethernet и Wi-Fi, както и много USB портове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *