Историята на DC в три части по HBO MAX – премиера на 20 юли

Със суперсили: Историята на DC, е документална поредица в три части като дебютира на 20 юли в HBO Max. Поредицата е режисирана от номинираната за Оскар Лесли Айуъркс и номинирания за Еми Марк Каталена. Гласа на Росарио Доусън ще ви преведе през трите части на документалния филм с над 60 нови и архивни интервюта с изявени актьори, създатели и хора на ръководни позиции в почти деветдесет годишната история на DC.

ЕПИЗОД 1: ПЪТУВАНЕТО НА ГЕРОЯ

Повече от 85 години DC е дом на вселена от емблематични герои и несравними истории, но началото започва с трима супергерои: Супермен, Батман и Жената чудо. От оцеляването до възраждането си DC преминава през различни етапи, просъществува и след Втората световна война и корпоративното поглъщане на фона на борбата за запазване на актуалност на предлаганото съдържание.

ЕПИЗОД 2: СЪЗРЯВАНЕ

В период на спадащи продажби на комикси един ход пренастройва цялата вселена на DC, тъй като компанията решава да рискува с нов филм за Супермен. DC представя първия си чернокож супергерой и прекрачва границите на историята под новата си подмарка Vertigo Comics, с надеждата да превърне комиксите във вечна форма на изкуство за възрастни.

ЕПИЗОД 3: ПО-ДОБРО УТРЕ

Уморени от това, че са оставени встрани от развитието на бизнеса, група творци създават Milestone Media, за да дадат гласност на маргинализирани герои и истории, породени от собствения им опит. След повече от осем десетилетия история, визионерите на DC гледат към бъдеще, което е характерно за всеки от тях в тази постоянно разширяваща се вселена.

Документалната поредица включва над 60 нови и архивни интервюта с най-продуктивните създатели, актьори и ръководители в индустрията, включително: Хенри Кавил, Кейли Куоко, Гал Гадот, Джеймс Гън, Пати Дженкинс, Дуейн Джонсън, Майкъл Кийтън, Реджина Кинг, Зоуи Кравиц, Джим Лий, Закари Леви, Деймън Линделоф, Том Манкевич, Джейсън Момоа, Кристофър Нолан, Робърт Патинсън, Кристофър Рийв, Джон Ридли, Марго Роби, Брус Тим, Майкъл Е. Услан и Марк Уейд, Мелиса Беноист, Грег Берланти, Тим Бъртън, Майк Карлин, Линда Картър и други.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *