Ревю: Nothing Ear (2) запазват познатата успешна формула

Година след дебюта на първия продукт на Nothing, слушалките Ear (1), до мен достигна за тест и второто им поколение, Ear (2). Новият модел е с почти идентичен дизайн и също толкова близки параметри. Това означава, че получавате висококачествен звук комбиниран с отличителна визия с прозрачни елементи.

Дизайн

Слушалките отново са с издължено стебло, в което са пиновете за зареждане, а от външната им част е сензорната зона за управление. В корпуса има още отвори за микрофони и допълнителни сензори за носене. Nothing Ear (2) са със силиконови накрайници, като в комплекта са включени няколко размера.

Отличителният белег отново е прозрачният корпус на стеблото, като се виждат редица компоненти. Иначе горната им част е в бял или черен цвят. Те пасват доста добре в ухото и няма да паднат дори при тичане и други активни дейности. По този начин се получава и много добро пасивно шумоизолиране.

Има и сертификация IP54 за водоустойчивост на слушалките и IP55 на кейса. Заедно със слушалките идват още кйес за зареждане, който също е с прозрачни елементи и е по-тънък от предходното поколение, кабел и документация.

Звук и функционалност

За да се възползвате максимално от възможностите на слушалките, а и да ги свържете бързо с телефона си е добре да инсталирате приложението Nothing X. След като го стартирате отворете кейса на слушалките и ще видите модела на екрана, като имате опция за свързване, за целта може да се наложи да задържите бутона за сдвояване.

В приложението можете да обновите системния софтуер, както и да преминавате между различните режими на шумопотискане. Приложението показва и нивото на заряд на батериите на слушалките и кейса. Тук е добавена опция за създаване на персонализиран звуков модел според ушите ви.

В стеблата на слушалките има сензори, които засичат докосвания и плъзгания, като така можете да преминавате през различните режими на шумопотискането, спирате/възобновявате плейбека и преминавате към следваща/предишна песен. Силата на звука се регулира с плъзгане нагоре и надолу. След кратко време за свикване, работата с тези жестове става лесна и безпроблемна.

Nothing Ear (2) отново предлагат отлично шумопотискане (до 40 децибела), с което можете да се изолирате ефективно от външната среда, дори при наличието на източници на силен шум. Има и опция за адаптивно регулиране на силата на шумопотискане. Ако искате да чувате какво се случва около вас то има режим за пропускане на звука, който използва част от микрофоните, за да засили външния шум. Наличен е и режим на изключена функционалност.

Слушалките са с отличен звук, като имат 11.6 милиметрови говорители с диафрагма от графен и сертификация за Hi-Res Audio през безжична връзка. Предаването на сигнала е през Bluetooth 5.3. Ear (2) предлагат познатия плътен и силен звук, като се постига и добро пресъздаване на ниските тонове. Така можете да се насладите на различни жанрове музика и разбира се филми и сериали.

Можете да разчитате на слушалките и за разговори, а и тук те се справят по-добре от предшествениците си. Има общо три микрофона във всяка слушалка и опция за едновременна връзка с две устройства. Има и сензори, които отчитат дали носите слушалките, като при сваляне паузират плейбека и го възобновяват при поставяне.

Батерия

Моделът поддържа до 6 часа с един заряд, като с вградената в кейса батерия се постигат до 36 часа без ANC. Разбира се това варира според редица фактори, включително силата на звука, режим на шумопотискане и съдържанието, което възпроизвеждате.

Голямо удобство е възможността да зареждате кейса освен с включения в комплекта кабел и безжично. Технологията е Qi, което означава, че може да използвате почти всички налични подложки, а освен това и някои смартфони за зареждане. Има също така технология за бързо зареждане като за 10 минути зареждане получавате 1.8 часа за плейбек при изключено шумопотискане.

Заключение

Nothing освежава приятно миналогодишния си модел, като вече има бързо безжично зареждане и кейсът е по-компактен. Освен това се отбелязва отново солидно качество на звука и по време на разговори. Отчитам и по-високата издръжливост на батерията, както и персонализиране на еквалайзера. Разбира се остава познатият ни отличителен дизайн с прозрачни елементи в слушалките и кейса.

Цената на Ear (2) е 299 лв. през онлайн магазина на компанията. Те са налични и в Технополис, а скоро се очакват и в OZONE.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *