Vivacom дарява над 53 000 лева за олимпийските отбори по природни науки

Vivacom отбеляза десетото юбилейно издание на Операция „Жълти стотинки“, дарителска инициатива на телекома, която подкрепя социални каузи за деца и младежи. Телекомът събра 43 221 лева и дарява допълнителни 10 000 лева, по повод юбилея на инициативата.

Така общата сума от над 53 000 лева ще бъде дарена на Олимпийските отбори по природни науки за подготовката и участието на младите български олимпийци от отборите по биология, математика, астрономия, астрофизика, информатика, лингвистика, физика, химия и млади физици в международни състезания.

„Инвестицията в олимпийските състезатели по природни науки е инвестиция в младите хора, които в идните години ще бъдат двигател на иновациите и на научните постижения на страната ни. Българските ученици всяка година печелят медали в конкуренция със стотици от най-добрите гимназисти в света. Само за 2022 г. нашите олимпийци са спечелили 11 златни, 18 сребърни и 13 бронзови медали в най-престижните световни състезания и това е не само повод за гордост, но и показател за потенциала на следващото поколение таланти. Тази година им предстоят още силни състезания, където вярваме, че ще спечелят още много медали. Благодарим на Vivacom и Операция „Жълти стотинки“ за тази изключителна подкрепа“, сподели Вълкан Горанов, изпълнителен директор на Сдружението на олимпийските отбори по природни науки.

През десетте издания на Операция „Жълти стотинки“ от 2010 година досега са подкрепени 5 каузи:

• Създаването на първия Център за деца с дислексия и аутизъм.
• Изграждане и функциониране на 2 центъра за временно настаняване от семеен тип за изоставени бебета – проект на фондация “Надежда за малките”.
• Изграждане и функциониране на 2 наблюдавани жилища за временен подслон на младежи, напуснали домовете за сираци – проект на Фондация за социална промяна и включване.
• Подпомагане на функционирането на “Център за Надежда” за деца с множествени увреждания в София – проект на фондация “I can too”.
• Подготовка на олимпийските отбори по природни науки и участието им в международни състезания – проект на Сдружението на олимпийските отбори по природни науки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *