Apple изглежда ще ограничи производството на шлема Vision Pro

Financial Times съобщи, че Apple значително е намалила целите си за доставките на шлема си за смесена реалност Vision Pro. Вместо очакваните един милион бройки годишно, Apple ще произведе само около 400 000 през 2024 година.

Това се дължи на производствени проблеми, свързани със сложния дизайн на устройството. Плановете за по-достъпна втора генерация също са отложени. Едно от най-значителните ограничения в производствения процес е включването на функцията EyeSight, която проектира очите на потребителя на външен дисплей.

Камерите за проследяване са вградени под дисплея на EyeSight, а те изискват внимателна калибровка по време на производствения процес, за да се компенсират разликите в извитото стъкло на покритието. Освен това 4K micro-OLED дисплеите са трудни за производство, като то остава ограничено.

Устройството се сглобява от китайската Luxshare, с която Apple работи по различни други продукти, включително AirPods и някои модели на MacBook. Предполага се, че Luxshare увеличава своята производствена способност за постигане на обеми около 18 милиона шлема в идните години.

Първата генерация на Vision Pro ще бъде пусната на пазара в началото на следващата година, първоначално в САЩ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *