Sony с нов компактен безогледален фотоапарат – ILCE-6700

Sony представи най-новия си безогледален APS-C фотоапарат, ILCE-6700. Фотоапаратът поддържа видео запис с висока 4K резолюция с до 120fps, 14+ стопа динамичен обхват и S-Cinetone профил. Компанията анонсира и ECM-M1, насочен микрофон, който може да улавя висококачествено аудио благодарение на осем различни режима на улавяне на звука, включително стерео.

ILCE-6700 използва най-новия APS-C сензор Exmor R CMOS с подсветка и близо 26.0 ефективни мегапиксела, както и BIONZ XR процесор. Стандартна ISO чувствителност е от 100 до 32000 както за снимки, така и за видео клипове.

Използван е AI процесорът от α7R V, който позволява AF (автофокус) с разпознаване в реално време с висока прецизност. Сега с точност могат да се разпознават и множество обекти като хора, животни, птици, насекоми, коли/влакове и самолети за разнообразни творчески изяви. При използване с новия обектив SEL70200G2, фотоапаратът предлага 105 mm до 300 mm фокусна дължина при пълноформатен 35mm еквивалент. Освен това фотоапаратът е съвместим и с широка гама обективи с E-байонет.

С възможност да поеме данни еквивалентни на 6K, ILCE-6700 произвежда 4K видео и поддържа запис с висока кадрова честота до 4K 120fps. Фотоапаратът предлага S-Log3 с 14+ стопа динамичен обхват. Тялото разполага с Multi Interface (MI) гнездо, съвместимо с различни интерфейси за цифрово аудио.

Благодарение на своя компактен дизайн (прибл. 12cm × 7cm× 8cm. и тегло около 493g.), ILCE-6700 е удобен за пренасяне. Той използва въртящ се LCD дисплей със сензорно управление. Към това са добавени персонализируеми скролери за управление на различни настройки за снимки, видео клипове и S&Q режими. Фотоапаратът е оборудван с вградена 5-осева оптична стабилизация на изображението с 5.0 стопа компенсация на скоростта на затвора за снимки и режим Active Mode за стабилни кадри. По отношение на възможностите за свързаност, фотоапаратът вече поддържа приложението Creators App.

За тялото на камерата са използвани активно рециклирани материали, включително SORPLAS, което намалява въздействието върху околната среда без това да е за сметка на функционалността.

ECM-M1 е първият в света насочен микрофон с осем различни режима на запис, които се избират от диска за управление. Благодарение на своите 4 капсули и технологии за насочване и цифрова обработка, микрофонът предлага различни режими, включително стерео.

Той използва технологии за намаляване на нежелания шум като филтър за околен шум, който намалява фоновия шум, и филтър за ниски честоти, който свежда до минимум нежеланите вибрации и звуци с ниски честоти. Микрофонът поддържа и 4-канален запис (само със съвместими камери и фотоапарати), което позволява надежден звукозапис в Omnidirectional режим на 3 и 4 канал, докато 1 и 2 канал се насочват към избраната от вас посока.

Цена и наличност

ILCE-6700 ще бъде наличен от август ‘23г. на ценa 3‘399 лв. Ще се продава от различни упълномощени търговци на Sony в цяла Европа. ECM-M1 ще бъде наличен от август ‘23г. на ценa 799 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *