Приложението Моят А1 е още по-функционално и с подобрен дизайн

Ако сте клиенти на А1, то най-вероятно използвате и мобилното приложение на телекома, Моят А1. Това означава, че вече сте преминали към най-новата му версия, а ако това още не се е случило, мога да ви посъветвам да го направите.

Промените започват още с иконата, която вече е с бял фон и изписване в червен и черен цвят на логото на компанията. От А1 споделят, че новият дизайн на приложението е съобразен с актуалните тенденции и е разработен с водещи UI и UX дизайнери. Лично на мен новата визия ми допада, като е свежа и с ясно различими елементи, с които лесно ще се ориентирате и ще намерите това, което търсите.

Новият дизайн е наличен и за трите големи платформи, Android, AppGallery и iOS. Аз го ползвам на смартфон Huawei (AppGallery). Налични са четири основни раздела, като при отваряне ви посреща „Начало“. В този раздел директно виждате абонаментите си за услуги и имате лесен достъп до детайлите по всяка от тях, включително и за добавяне на пакети и т.н.

Тук са налични още бързи връзки до секции като Моите оферти, А1 Tracker (за проследяване на регистрирани заявки за инсталация и разрешаването на техническо затруднение с фиксирани услуги.), А1 Помощник и Устройства на изплащане. В дъното на този раздел има информация за специални предложения от А1, които могат да са ви полезни. Освен това в горния десен ъгъл също имате бърз достъп до А1 Tracker, но и до системните съобщения.

Следващият раздел е Фактури, като тук, разбира се, можете да видите неплатените и платените си фактури, с опция за плащане и детайлен преглед – доста удобно за проследяване на разходите.

Третият раздел е Услуги. В него преглеждате актуалните си планове и можете да добавяте пакети и услуги към тях, като ТВ канали и приемници в моя случай. Разбира се, за мобилните абонаменти и други услуги има по-различни добавки. Наличен е и достъп до настройки, ако това ви е необходимо, за да можете да използвате оптимално услугите си.

В този раздел са поместени и финансовите услуги на телекома, Потребителски кредит, Кредитна карта и Застраховка ГО, както и още SMS Паркиране, Е-Винетка и Зареждане на предплатена карта.

В последния раздел, Повече, са включени други полезни секции. Става дума за А1 Клуб, с препратка към страницата с оферти и игри, А1 онлайн магазин, Устройства, А1 Зона и дори маршрутна карта за тол системата. Тук е също така мястото, ако проверявате нещо в историята на покупките си от A1.bg, или да проследите сервизна поръчка, да прегледате начините за контакт с телекома, да проверите статуса на писмена жалба и т.н.

Като цяло оставам с добри впечатления от редизайна на приложението Моят А1, защото е интуитивно и с олекотена навигация. В него можете лесно да се ориентирате и да намерите необходимата информация, да управлявате услугите си и да платите сметките си. Тук е моментът и да отбележа една доста важна промяна, а именно опцията за подписване на договор онлайн, която може да ви улесни значително.

Също така има опция за бързо активиране на най-подходящия план роуминг според държавата, в която ще пътувате и да следите колко мегабайти и минути ви остават. Една много полезна добавка е опцията да използвате Моят А1, дори ако не сте титуляр на услугата, която ползвате, макар и с по-ограничени права.

One thought on “Приложението Моят А1 е още по-функционално и с подобрен дизайн

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *