Meta продължава да губи много заради метавселената

Изминалата година, а и началото на тази, е доста предизвикателна за технологичните компании. Бяхме свидетели на множество съкращения на персонал и ограничаване на дейности. На вона на това обаче Meta, от която част е и Facebook, обяви най-добрите си финансови резултати от 2021 г. досега, дори да продължава да губи огромни суми в областта на метавселената. Очакванията са загубите в тази насока да продължат и в предстоящата година.

Подразделението Reality Labs, което ръководи дейностите на компанията по отношение на проектите с виртуална и добавена реалност, отбелязва загуби на стойност 3.7 млрд. долара (6.5 млрд. лв.) през второто тримесечие на годината. От обявените финансови резултати на Meta научаваме, че приходите му са едва 276 млн. долара (485 млн. лв.). На фона на това Главният финансов директор, Сюзън Ли, заявява, че Meta очаква загубите на Reality Labs да се увеличат значително спрямо предходната година. За справка тогава те бяха над 13 млрд. долара. (22.8 млрд. лв.).

Междувременно Главният изпълнителен директор на Meta, Марк Зукърбърг, се опитва да омаловажи значимостта на загубите. В рамките на конферентен разговор свързан с резултатите, той споделя, че компанията остава изцяло отдадена на визията си в областта на метавселената.

Иначе общите приходи на компанията достигат 32 млрд. долара за тримесечието, което представлява ръст от 11% на годишна база. От Meta отбелязват, че голяма част от обявените съкращения на работната сила, от над 20 000 човека, вече са осъществени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *