LG OLED evo C3 – телевизор наслада за сетивата

Наскоро имах възможност да изпробвам закратко един от актуалните OLED телевизори на LG. Става дума за LG OLED evo C3 в комбинация със съответстващия саундбар SC9. Компанията има традиции в производството на качествени телевизори, като разглежданият модел е поредното доказателство за това. Тук е моментът да припомня, че LG отбелязва 10 години иновации при OLED телевизорите, като първият модел е от 2013 г. и е с 55“ извит панел.

LG C3 дава избор между голямо разнообразие от диагонали, започвайки от 42 инча и достигайки чак до 77 инча, което е впечатляващо. Така можете да изберете правилния за вас размер в зависимост от помещението, в което ще го използвате. Телевизорът се характеризира с доста тънък корпус, което го прави елегантно попълнение за разнообразни интериорни решения.

На фона на това получавате резолюция 4K при честота на опресняване до 120 херца, а в основата на телевизора е процесорът alpha 9 AI 4K 6-то поколение. Има и поддръжка за популярните стандарти Dolby Vision, HDR10 и HLG, което означава, че при наличието на такова съдържание ще получите максимално качество.

Впечатленията ми от картината, макар и само след кратка проба, са отлични. Няма накъсвания и прескачания на кадри, което е възможно заради високата честота на опресняване. Качеството е на висота, при наличие разбира се на съответния източник, но и с ъпскейлинг технологията на компанията. Цветовете са наситени и живи, яркостта адекватна, а няма как да пропусна и силната черта на OLED моделите, отличното пресъздаване на черния цвят – тук черното е наистина черно. Наличен е и режим Filmmaker, който показва определени филми така както е предвидено от създателите им.

Телевизорът има всичко необходимо що се отнася и до свързаност, включително Wi-Fi 5, HDMI 2.1 и USB портове.

Заслужава си да отделя особено място на новата версия на операционната система webOS 23, която в комбинация с мощния процесор върви отлично. Не забелязах каквито и да е забавяния при работа с интерфейса. Освен това той включва и полезни функционалности като Home Hub, Home Office, гласово управление и т.н., с които ще можете лесно да откриете това, което ви трябва.

Що се отнася до съдържанието то системата се обучава и с времето ще ви предлага сериали и филми според това, което сте гледали в различните стрийминг платформи, на които сте абонати. webOS разполага с разнообразие от приложения, включително и много локални, както и добра поддръжка с актуализации. Има и раздел за гейминг, като моделът е особено подходящ и за тези цели, включително с възможност за достъп до облачната услуга nvidia GeForce Now.

Вградената звукова система ще е абсолютно адекватна в повечето ситуации, като е 2.2-канална с мощност 40 вата (20 вата и двуканална при 42-инчовия модел). Тук има технологии като Dolby Atmos, Clear Voice Pro, AI Sound Pro и др. Ако обаче се нуждаете от повече, то можете да комбинирате телевизора със саундбар системата LG Sound Bar C (SC9S). Тя идва със специален механизъм за повдигане на телевизора така, че основният модул остава под екрана и всичко изглежда доста стилно.

Моделът има Wi-Fi и Bluetooth свързаност, като можете да слушате съдържание и от други устройства. Централното тяло включва три високоговорители с мощност по 30 вата и събуфър с мощност 220 вата. Сред поддържаните технологии са DTS Digital Surround, Dolby Atmos, Dolby Digital и DTS:X. Както и успях да се убедя, всичко това води до кристален и силен звук с впечатляващи ниски тонове.

Комбинирайки телевизора LG OLED evo C3 и саундбар системата LG Sound Bar C (SC9S) определено ще получите много високо качество на звук и картина. В момента цената на 65-инчовия вариант е 4300 лв., 55-инчовият струва 3300 лв., а 42-инчовият е 2400 лв. LG SC9S е на цена 1150 лв.

One thought on “LG OLED evo C3 – телевизор наслада за сетивата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *