Какво се крие зад фотографския бранд на Huawei – XMAGE

Смартфоните на Huawei традиционно са известни с добрите си камери, а наскоро от компанията предприеха цялостна промяна на развойната си стратегия. Така например станахме свидетели на въвеждането на технологията XMAGE, която замести решенията разработени съвместно с Leica, след приключване на сътрудничеството между двете компании.

Алгоритмите на XMAGE са обучени да подсилват детайлите във фотографията в пълната им яснота. Така например последните подобрения в технологията XD Fusion Pro на Huawei P60 Pro включват специален енджин, който обработва и най-фините детайли в текстурите на обектите и така внася още повече живот и реализъм в снимката като цяло.

XMAGE представя и различни цветови тоналности чрез три различни стила – Original, Vivid и Bright. Проведени са и изследвания на цвета в контекста на психологията, физиологията, психофизиката, естетиката и теорията на изкуството. За да извърши толкова широкоспектърно изследване, екипът работи в множество партньорства с различни специалисти от различни области. Обединени са усилията на няколко развойни института на Huawei, включително в Китай, Финландия и Япония, покриващи осем основни сфери, сред които изкуство, психология, оптика и наука за цветовете. В процеса участва и институтът TASCII (Tsinghua Colour & Imaging Institute) на Tsinghua University, който изследва над 3.3 милиона изображения, подадени от участниците в конкурса XMAGE Awards.

XMAGE Awards

Името на популярния ежегоден фотографски конкурс на Huawei вече носи името XMAGE Awards, а неговото допълнително българско издание – Huawei XMAGE 2023 е с мото „Повече светлина в моята история“.

Остава още една седмица, в която можете да се включите в него, а участието е лесно. Просто поствате снимката като публичен пост от вашия Facebook или Instagram профил до 15 август 2023, и я тагвате с хаштаг #HUAWEIXMAGEBG, за да бъде видимо участието и, съотвено, оценено според условията на Конкурса.

Няма ограничение за броя снимки, с които участва един човек, а авторът на снимката, избрана за победител, ще получи нов Huawei P60 Pro.

*Използваните снимки са заснети с Huawei P60 Pro от Кристиян Петров, член на журито на конкурса

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *