Ревю: Tenda IT6-LRS – достъпна камера за ефективно видеонаблюдение

Един от най-лесните начини да подобрите физическата защита на избрани обекти е чрез въвеждането на система за видеонаблюдение. Така можете да следите желаната зона или обект и от разстояние.

В случая при нас за ревю попада едно от наистина достъпните решения на Tenda IT6-LRS. Камерата е от стандартен тип (Bullet) с издължена конструкция и в бял и черен цвят. Тя се свързва жично и може да се монтира чрез стандартна резба за разнообразни скоби и поставки.

Трябва да отбележим, че в комплекта идва само камерата, но не и захранващ адаптер (12V/1A) и решения за монтаж. Иначе има и предпазител за връзката на LAN кабела. Tenda IT6-LRS има сертификация IP66 за прахо- и водоустойчивост, а това означава, че тя може да бъде поставяна и на открито.

Основни характеристики:

Резолюция: 3MP (2304*1296)
Обектив: 4mm@F2.2
Дневен и нощен режим с четири IR
Вграден микрофон
Размери: 85 х 85 х 166 мм

Монтаж и лесна настройка

Камерата може да бъде монтирана лесно на стена, таван или друго място, но за целта трябва да се сдобиете със съответните решения. Има общо три резбовани стандартни отвора, два отдолу и един отгоре на корпуса. Аз пробвах камерата със статив за фотоапарат.

Свързването става с LAN кабел към рутер или DVR и захранващ адаптер. След това изтегляте съответното мобилно приложение, TDSEE, и го отваряте на смартфон свързан към същия рутер. Там създавате акаунт и добавяте камерата чрез поставения в задната ѝ част QR код. Накрая имате достъп до нея и настройките в приложението. Можете да настройвате и ползвате камерата и през браузер, като видите кой IP адрес e получила през рутера.

Има разбира се настройки за засичане на движение и човек, дори в определена зона и издаване на аларма. Можете да регулирате и качеството на картината с различни параметри и свойства.

Качествена картина и още

Tenda IT6-LRS разчита на 3MP камера сензор с резолюция 2304 х 1296 пиксела с обектив 4mm@F2.2 и четири IR сензора за нощно виждане. Високата за този клас резолюция позволява постигането на високо качество на изображението, а то е добро дори и в нощни условия. Така получавате детайлни видео и снимки на зоните и обектите, които наблюдавате и ще е по-лесно да изолирате евентуалните престъпници.

Като добавка към това има и микрофон, с който да чувате какво се случва на разстояние и над 5 метра. Видео съдържанието е в кодек H.265, с което се пести пространство, запазвайки качеството и намалявайки натоварването на мрежата.

Заключение

С цена около 70 лв. Tenda IT6-LRS е отлично решение в този клас. Тя предлага качествена картина дори в тъмна обстановка, лесна е за монтаж и може да бъде използвана на открито, тъй като е водоустойчива. Камерата е отлично решение където можете да използвате жична мрежова връзка. Освен това има лесно за използване приложение с необходимите аларми при засичане на движение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *