По-малко хора гледат стандартна телевизия за сметка на алтернативни платформи

По данни от проучване на Nielsen стандартното телевизионно излъчване вече съставлява по-малко от 50 процента от целия пазар в САЩ. Това не би трябвало да е особена изненада, тъй като има много популярни платформи, като YouTube, TikTok, Netflix, Disney Plus, HBO Max, SkyShowtime и т.н.

Преди около две години Nielsen започна да използва нов метричен показател за измерване на това, как хората прекарват времето си, гледайки телевизия. Той включва категории за предавания по националните канали, кабелната телевизия, стрийминг услуги и общо наименование “Други”, което включва хора, които използват игрови конзоли и мултимедийни плейъри.

Последният доклад показва, че гледането на предавания по националните канали и кабелната телевизия намалява с по около един процент от юни 2023 г. до юли 2023 г. Стрийминг услугите и категорията “Други” качват този един процент за същия период.

Използването на кабелната телевизия е намаляло с 12,5% спрямо същото време миналата година, като сега тя представлява по-малко от една трета от времето, което зрителите отделят за гледане, докато предаванията по националните канали са намалели до една пета. Стрийминг услуги са отчели месец с рекордно голям брой гледания, като водещи са YouTube и Netflix.

Тази тенденция се подкрепя от последните данни от изследванията на Leichtman, които показват, че доставчиците на кабелна телевизия са загубили 1,73 милиона абоната през второто тримесечие на 2023 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *